Magyarország miniszterelnöke a béke egyetlen szószólója

2023. január 29. 13:19

Szánthó Miklós
Facebook
Naponta többezer ukrajnai hal meg Putyin agressziója, az ostoba uniós szankciók és Zelenszkij, a dnyiprói polgármester verbális vandalizmusa miatt.

„Dnyipro ukrán polgármestere minősíthetetlen szavakkal illette a magyarokat. A posztmodern jellemzője a képmutatás: sajátos, hogy azt gondoljuk, a mi korunk minden szempontból - leginkább morálisan - a valaha volt legfejlettebb kor, miközben a kommunikáció végtelenül primitivizálódik.

A képmutatás része persze, hogy a tiszta beszédnek sincs helye: pedig tetszik vagy sem, Ukrajna valóban a senkiföldje (az ország nevének jelentése: 'határvidék') - vagy legalábbis hamar azzá válhat. Nem csak primitív, de roppantul méltatlan is, hogy éppen annak kapcsán tör ki előre megfontoltan elkövetett műhisztéria, amikor valaki - például a magyar miniszterelnök - a háború borzasztó következményeiről beszél és ezért a békét sürgeti.

Naponta több ezer ukrajnai (így kárpátaljai magyar) gyermek, apa, férj hal meg Putyin vandál agressziója, az arra adott ostoba uniós reakciók, szankciók - és igen, Zelenszkij, a dnyiprói polgármester (meg a hozzá hasonlók) verbális vandalizmusa miatt. Ezeket a halottakat anyák, feleségek, fiak és lányok százezrei, milliói gyászolják. Az ő egyetlen reményük a béke - és egyre inkább úgy tűnik, ennek Magyarország miniszterelnöke az egyetlen szószólója az Európát magával ragadó őrületcunamiban.”

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés