De miért szivárogtatták ki?

2023. január 29. 16:02

Lendvai Ildikó
Népszava
Hogy a botrány nem jó a kormánynak, az nyilvánvaló.

„Na, miről nem szólt egy kukkot sem a miniszterelnök? Legújabb rádióinterjújában sem, amikor már zengett az ég. Kitalálják: természetesen arról, amiről mindenki beszél. A volt igazságügyi államtitkár ügyéről, felesége porschesirató átkozódásáról, a titokzatosan kiszivárgott hangfelvételekről. Ehelyett megtudtuk, hogy »a kormány beadta a vakcinát az infláció ellen«. A szurit már tényleg éreztük, de a hatást nemigen.

Persze ha megint kínai vakcináról van szó, akkor nem csodálkozom. 60-on felül az a járványban is erős kétségekkel lett volna alkalmazható. Lehet, hogy most is ez a helyzet: az ifjabbak védettek lettek a drágulás ellen, (igazán szólhattak volna!), de bennem az istennek sem termelődött ki a megfelelő mennyiségű ellenanyag. Így voltam vele a Covidnál is. Most nem tudom, kérhetek-e más gyártmányú vakcinát. Esetleg más gyártmányú kormányt.

Persze lehet, hogy a miniszterelnök szívesen tájékoztatott volna a Völner ügyről, de az állami rádió műsorvezetője beléfojtotta a szót. Rabiátus természet, péntekenként vérzik is a szívem a szegény kormányfőért, úgy megizzasztja. A műsorvezető követte a kincstári rádió és tévé reguláját: a Völner-ügyről hónapok óta kussolnak. Hátha akkor elmúlik magától.

Hogy a botrány nem jó a kormánynak, az nyilvánvaló. Ezért is kérdés: kinek volt érdeke a kiszivárgott felvételekkel habosítani a fekáliát? Még akkor sem jó, ha a bajból is lefölözhető egy kis hasznocska: Töröcskei mellett a volt államtitkárral is lehet demonstrálni az Unió számára, milyen pártatlan nálunk az igazságszolgáltatás. Vigyáznak is rá, hogy ez a felettébb pártatlan igazságszolgáltatás a feljebb vezető szálakat ne vizsgálja, azokat olyan gyorsan elvágták, mint a huzat.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés