DK TV: öt állításból öt hazugság két perc alatt

2023. január 29. 14:58

Horváth K. József
Magyar Hírlap
Mi az igazság abban az állításban, hogy „agymosás”? Meglátjuk, hogy az égvilágon semmi.

„S akkor nézzük az adásrészleteket. Műsorvezető: »Mi a céljuk a nemzeti konzultációval?« Vágó válasza, amit Kálmán Olga megerősített. »Agymosás« – szól az első, egyszavas mondat. Kérdésünk: Mi az igazság abban az állításban, hogy »agymosás«? Meglátjuk, hogy az égvilágon semmi. Második, harmadik állítás: »Az a mi dolgunk és ezért jó, hogy van ez a DK TV, hogy ami a plakáton szerepel, az egy szemérmetlen hazugság. Hogy a magyarok 97 százaléka a szankciók ellen szavazott.«

Kérdés: Mi a hazugság abban a – plakáton olvasható – állításban, hogy »A magyarok döntöttek: 97 százalék NEM a szankciókra.« Az égvilágon semmi. Talán nem a magyarok döntöttek róla? De igen.

Azt pedig már az ügyeskedő egykori kvízprofesszor átfogalmazása,

hogy a magyarok 97 százalékáról beszélhessen, mert így rá lehet fogni, hogy az összes magyar 97 százalékáról van szó. Pedig ilyet senki nem állított.

Negyedik mondat: »Miközben ugye Orbán megszavazta ezeket.« A valóság azonban az, hogy – Orbán szavaival – „»Mi ugyan a szankciókat egyáltalán nem támogatjuk, nem is szavazzuk meg, de ott, ahol nem érint ideget, vagy nem érint húsba vágó magyar érdekeket, ott megengedjük, hogy létrejöjjenek. Tehát nem akadályozzuk meg.« Vágó pedig azt sugallja, hogy igen, a szankciókat Orbán teljeskörűen megszavazta.”

Nyitókép: Képernyőfotó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés