A diktátor hete

2023. január 29. 15:59

Bolgár György
Népszava
A tény az, hogy Orbán Viktorral sehol nem bánnak úgy, mint egy kivert kutyával, a háborúba pedig a NATO és az EU nem lépett be.

„Azt állította Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciáján), hogy „aki uralja egy ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot”.

Ezzel szemben a tény az, hogy aki uralja az országot, az diktátor. Vajon a beismerő vallomás enyhítő vagy súlyosbító körülménynek számít?

Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádióban), hogy Brüsszelben ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket, és minden eszközt felhasználnak, hogy belekényszerítsenek minket a háborúba.

Ezzel szemben a tény az, hogy Orbán Viktorral sehol nem bánnak úgy, mint egy kivert kutyával, a háborúba pedig a NATO és az EU nem lépett be, bár fegyverekkel és pénzzel támogatja Ukrajnát. A nemzetközi jog szerint ugyanis ez nem jelenti a háborúban való részvételt, ráadásul a szomszédunkban nem is folyik háború, csupán különleges katonai művelet. Amiből Orbán ki akar maradni, és ennek érdekében háborút vív a saját szövetségeseinkkel. Ügyes. De okos is?”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés