Akkumulátorgyár

2023. január 28. 16:51

Bencsik Gábor
Facebook
Thüringiában, Erfurter-Kreuzban tavaly pontosan ilyen akkumulátorgyárat épített ugyanaz a cég. Ott senki nem tiltakozott.

„Akkumulátorgyár

Nem tudom, milyen környezeti hatásai lennének a debreceni akkumulátorgyárnak, nem olvastam el az összes ide vonatkozó dokumentumot. Abban viszont biztos vagyok, hogy azok sem tudják, akik most tiltakoznak ellene. Zöld pánikot gyakorlatilag bármilyen ipari termeléssel, akár egy pillecukorgyárral vagy palackozó üzemmel kapcsolatban is létre lehet hozni. Elég néhány rémhír, és sokakban máris gyilkos indulatok ébrednek, férfiak képesek idegen nőket megütni, ahogy például a debreceni közmeghallgatáson történt.

Attól tartok, eredményes lesz a népszavazásért folytatott aláírásgyűjtés a debreceni akkumulátorgyár ellen, és attól tartok, sikerül akkora pánikot kelteni az emberekben, hogy le is szavazzák a gyárat. A dolog lélektana ugyanis mindig az elutasításnak kedvez. Igent mondani felelősségvállalással jár, azt pedig az ember természetes módon kerülni igyekszik. Aki nemet mond, aki elutasít, arra nem nehezedik felelősség. Valójában persze igen, de olyan áttételesen, hogy azt az ember nem érzi tehernek.

Szóval lehet, hogy a Momentum, amelyik elbuktatta a budapesti olimpia pályázatát, most sikeresen beszáll majd a debreceni akkumulátorgyár elbuktatásába is, elbuktatva egyúttal néhány ezer ember leendő munkahelyét, Debrecennek évi néhány milliárd, az országnak évi néhány száz milliárd adóbevételét.

Azért aki csatlakozik hozzájuk, idézze emlékezetébe a német példát. A német zöldek sikeresen bezáratták az atomerőműveiket, és most, kormányon a német Zöld párttal, falvakat kell ledózerolniuk (igen, temetőket, templomokat is), hogy szénerőművekben égethessék el az onnan kitermelhető lignitet.

Thüringiában, Erfurter-Kreuzban tavaly pontosan ilyen akkumulátorgyárat épített ugyanaz a cég. Ott senki nem tiltakozott.”

 

Nyitókép: Murao Oszamu, a GS Yuasa elnök-vezérigazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter  megérkezik a japán anyacégű, akkumulátorok gyártásával foglalkozó GS Yuasa Magyarország Kft. gyárának ünnepélyes alapkőletételére Miskolc déli ipari parkjában 2018. március 28-án. MTI Fotó: Vajda János

Nem csitul a botrány: „jól fizetett, hivatásos tüntetők" és helyi Soros-aktivisták is lehettek a debreceni tiltakozók között

Emlékezetes, múlt hét pénteken botrányba fulladt az a közmeghallgatás, amelyetmMagyarország történetének eddigi legnagyobb beruházásáról, a kínai akkumulátorgyártó óriásvállalat, a CATL fejlesztéséről tartottak Debrecenben. A hajdú-bihari vármegyeszékhelyen a tiltakozók környezetvédelmi okokra hivatkozva erőteljes kritikát fogalmaztak meg a beruházással szemben. Az ellenzéki sajtó és a politikusok közben sorra triumfáltak, arról írva, hogy a fideszes város polgárai lázadtak fel a kormány ellen.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ott senki sem tiltakozott. Mert a németeknek még van műszaki érzékük, ha más már nincs is.

Agyhalott, szerinted hogyan fognak menni PL. azok az elektromos járművek, melyeket ÉPPEN Brüsszel, ÉPPEN az itthoz most a gyár ellen tiltakozó sötétzöldballib oldalhoz tartozó pártok NAGYJÁBÓL DOGMÁVÁ tettek?!? Mármint KONKRÉTAN már uniós jogalkotás formájában?

Vannak néhányan, akik szívesen látnák, ha náluk épülne a gyár. Ahogyan voltak, akik nagyon akarták az olimpiát. Akkor is, most is a Momentum hergelt, hergel ellene és ők akartak, akarnak népszavazást. Milyen érdekes, nem? Külföldi ügynökpárt, hazaküldött kettős állampolgárokkal.

Mert azért igen csak tenni kellett valamit, hogy a Macron házaspárral lehessen fényképezkedni. A debreceni ügyben kik lehetnek a megbízóik?

Ide tudnád tenni az akkori és a mostani, az akkori és a most tervezett gyárral kapcsolatos környezetvédelmi előírásokat? Azóta sok minden változott.

Amúgy Gyurcsányék megépítették a dunaújvárosi Hankook üzemet, azt nem gátolták meg. Talán oka volt.

A Portfolio cikk nem található, az Index pedig az Apollo Tyres gyöngyösi gyáráról szól. Én viszont azt vetettem fel, hogy a Hankook talán korszerűbb technológiával dolgozik, ezért nem tüntettek ellene.

Továbbra sem értem, hogy a jelenleg zöldek vezérelte Németországban szakszervezetek harcolnak a munkahelyet jelentő akkumulátor gyárakért, addig a magyarországi, nyugat felé már gusztustalanul szervilis ellenzék most miért halad más vágányon? Megmondom: megint megfizetik őket, ez a beruházás van akkora falat, hogy megpróbálják hazai hisztéria keltéssel mások megszerezni. Mint az olimpia esetében is láthattuk.

Fals érvekkel operálnak. Hogy csak egy példát mondjak: a gyár tisztított szennyvizet használ, de ez kellő mennyiségben csak egy nagyobb város mellett áll rendelkezésre. Ha ezt a gyárat kivinnék a pusztába, akkor az ott található vízkészletet kéne használni, akkor azért hőbörögnének.

A zöldek nálunk nem akarnak atomerőművet, nem akarnak szén, vagy gázerőművet, nem akarnak belső égésű motort, csak elektromos autót, hajtják a mantrát a napelemről, szélerőműről, de ne gyártsunk ez utóbbiakhoz szükséges akkumulátort. Látható a politikai vonal, külső érdekek bérmunkában folyó képviselete, a hazai gazdaság gyengítése minden eszközzel.

Cca. km-re lakunk a gödi gyártól légvonalban. NINCS zaj!! Még közelebb van a Dunamentinek valamilyen üzeme, onnan jön időnként vegyi szag, ritkán.

Az ellenzéki tiltakozás azon országok érdekeit szolgálja, akik szintén NAGYON szeretnének egy pontosan ilyen gyárat, mert az ipatelepítés jót tesz a gazdaságnak!

Szívből remélem, h. leégnek a debreceni beavatkozásukkal. Nagyon fontos lenne, h. az országban a beruházások most már Kelet felé haladjanak.

Jól meglobbizták a magyar ellenzéket?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés