Németország háborúban áll

2023. január 28. 07:00

Tort ül a becstelenség, a tehetségtelenség, az önsorsrontás, a lenyűgöző hülyeség és felelőtlenség.

2023. január 28. 07:00
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Annalena Baerbock német külügyminiszter asszony nyughatatlan elme. Nem is lehetne más, hiszen »zöld«. Van a magyar nyelvben egy mondás, miszerint valaki »zöldeket beszél«, »zöldségeket mond«, ami azt jelenti, hogy az illető hülye. Akinek valami ilyesmi jutna eszébe Annalena Baerbock asszony dolgai láttán és hallatán – nos hát, mit is mondhatnánk. Annalena, a zöld…

Ezt ízlelgessük.

Annalena zöldsége abban csúcsosodik ki, amiben a németek zöldsége. Vagyis Annalena ennyiben összeforrt a németséggel, ami persze nehéz ügy, hiszen párt- és elvtársa, az alkancellári stallumig elvergődött Robert Habeck szerint nincsen olyan, hogy »német«. Ő már kifejtette: »Soha nem tudtam mit kezdeni azzal, hogy Németország. Mindig hányingerem volt, ha a hazaszeretet szót hallottam.«

Egy ilyen zselés, kocsonyás, zöld közegben nehéz összeforrni a »nemzettel«, de Annalenának annyiban mégis sikerült, amennyiben zöldként bezáratták az atomerőműveket, majd franciaországi atomerőművekben megtermelt atomenergiát vásároltak.

(Ez a farizeusság csúcsa, ugye, nagyon hasonlít a hazai ellenzékéhez, akik nagyon szeretnék, ha csak elektromos autók lennének a magyar utakon, lévén ők is nagyon zöldek, de akkumulátort azt ne gyártsunk, mert az akkumulátor majd létrejön szűznemzéssel, esetleg majd legyártják a harmadik világban, valahol jó messze, és akkor minden szép zöld marad. Előbb-utóbb azért ezeket majd eltakarítjuk, remélem.)

Az atomerőművek bezáratása után és a francia atomenergia vásárlása közben nagyon sok szél- meg napenergiáról álmodtak, ami nem nehéz egészen addig, ameddig van elegendő orosz gáz meg olaj. De az már nincs, hála a jó kis szankcióknak. S mi maradt a »németeknek«? Hát a jó kis lignit! És most lignitbányákat bővítenek és nyitnak, ezért ledózerolnak falvakat, temetőstül és templomostul, és jó kis szénerőművekben elégetik a jó kis lignitet, ami nagyjából olyan hatékony, mintha gumicsizmát és autógumit égetnének, és pontosan annyira környezetszennyező is. Illetve nyilván tévedek, a német lignit zöldlignit – ennyiben nagyon hasonlatos a szovjet törpére, már ha emlékeznek még a régi viccre, miszerint milyen a szovjet törpe? Hát hatalmas…

»Németország« amúgy is nagyon sok hasonlatosságot mutat a hajdani Szovjetunióval, elsősorban ami a sajtó-, a vélemény- és a szólásszabadságot illeti, tessék figyelmesen olvasgatni például Ralf Schuler beszámolóit a német sajtó állapotáról.

Tehát a német lignit zöldlignit, a német szénerőművek zöld szénerőművek, a német füst zöldfüst, a német falurombolás zöld falurombolás (ha ezt Nicolae Ceausescu tudta volna!), a német külügyminiszter pedig zöld külügyminiszter. S mint ilyen, vág az esze, mint a beretva, és álmában is zöldeket beszél.”

Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. január 29. 19:39
Csak a képről jutott eszembe, hogy milyen frusztrált lehet a törpe színészecske, mikor olyan óriásokkal van körülvéve, mint pl. az a faszi a képen, meg a Klicskó, és akkor ráadásul még a mi Gelgelyünk is meglátogatja Kijevet a maga 2 méterével... :-)))
amca
2023. január 29. 16:20
A germán Anna Bangóné Baromez megkezdta a 3. vht. 1914. 1939. 2023. Pont.
Lajoss
2023. január 29. 14:35
Zsozsó,Anya seftel még a vérplazmával?Amúgy,példás családapaként kúrogatod még a Bogár Laci asszisztensét,szegény Szücsi Henit? Egy rongy ember vagy.
sheu
2023. január 29. 00:42
Ez a velejéig aljas és hazug rendszer hamarosan összeomlik. Nem lehet semmilyen államot a buzipropagandára, a nemzeti büszkeség meggyalázására, idegen érdekek szolgálatára, erkölcsi rombolásra felépíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik