Csak az a fránya pénz ne lenne, ugye, így kénytelen szegény elviselni a brüsszeli bürokráciát!

2023. január 27. 19:42

A miniszterelnök egyre nyíltabban beszél arról, hogy ki akarja vezetni Magyarországot nyugati világból.

2023. január 27. 19:42
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Lassan tényleg egyedül maradunk.

A miniszterelnök egyre nyíltabban beszél arról, hogy ki akarja vezetni Magyarország nyugati világból, hogy valamiféle köztes zónává alakítsa hazánkat, Kelet és Nyugat közt félúton. Ahogy azt konzervatív újságíróknak beismerte, személyesen fájdalmas neki, hogy EU-tagok vagyunk, mert az ország – úgymond – »ki van szolgáltatva a zaklatásnak«. Csak az a fránya pénz ne lenne, ugye, így kénytelen szegény elviselni a brüsszeli bürokráciát!

A kormányfő mondatainál ijesztőbb viszont, amit ténylegesen tesz. Az állandó vétófenyegetés az Oroszország elleni szankciók ügyében már önmagában is elég durva, de Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának blokkolása már olyan szabotázs, amire az Egyesült Államokban is felkapják a fejüket. A Washington Examiner című konzervatív (nem baloldali, nem sorosista!) lap egyenesen azt veti fel, hogy Magyarország (és Törökország) NATO-tagságát fel kellene függeszteni, mivel eljátszotta a szövetségesek bizalmát. És nem is akármivel: a szankciók aláaknázása mellett »az orosz hírszerzési tevékenység felkarolásával«. Ha valamivel, hát ezzel tényleg el lehet játszani a bizalmat…

A miniszterelnök biztosan tudja (legfeljebb nem akar tudomást venni róla), hogy a semlegesség a legnehezebb út, komoly gazdasági és katonai erő kell hozzá (lásd Svájc), vagy nemzetközi szerződéssel kellene garantálni egy ilyen státuszt (például Ausztria esetében). Magyarországnak egyik sincs, mi igenis rá vagyunk szorulva a nyugati szövetségi rendszerre, gazdasági és katonai értelemben is! Esetében a szövetségesek elárulása nem semlegesség felé vezető úr, hanem közönségesen szólva muszkavezetés, Vlagyimir Putyin érdekeinek elvtelen kiszolgálása. Ez nagyon veszélyes irány, könnyen oda vezethet, hogy tényleg páriák leszünk és csak sötét diktatúrák állnak majd velünk szóba.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. január 28. 23:02
Szaharházy Ákos a world 1etlen, tök etlen orvos állata.
Krupp Skya
2023. január 28. 21:22
Ez is úgy néz mint a kábítószeres Bartus.
Sün Balázs
2023. január 28. 19:37
Ákos, olvasd el a parlamentben tartott tábládat. Azt kínom a hátsódba, meg egyet a markodba is, hogy tudjad, hogy mi van hátsódban!
csulak
2023. január 28. 17:54
alonakafaszatAkos, aki mindig mas penzebol el ! mit szolsz lofaszakos a dollarbaloldalhoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik