Csak az a fránya pénz ne lenne, ugye, így kénytelen szegény elviselni a brüsszeli bürokráciát!

2023. január 27. 19:42

Hadházy Ákos
Facebook
A miniszterelnök egyre nyíltabban beszél arról, hogy ki akarja vezetni Magyarországot nyugati világból.

„Lassan tényleg egyedül maradunk.

A miniszterelnök egyre nyíltabban beszél arról, hogy ki akarja vezetni Magyarország nyugati világból, hogy valamiféle köztes zónává alakítsa hazánkat, Kelet és Nyugat közt félúton. Ahogy azt konzervatív újságíróknak beismerte, személyesen fájdalmas neki, hogy EU-tagok vagyunk, mert az ország – úgymond – »ki van szolgáltatva a zaklatásnak«. Csak az a fránya pénz ne lenne, ugye, így kénytelen szegény elviselni a brüsszeli bürokráciát!

A kormányfő mondatainál ijesztőbb viszont, amit ténylegesen tesz. Az állandó vétófenyegetés az Oroszország elleni szankciók ügyében már önmagában is elég durva, de Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának blokkolása már olyan szabotázs, amire az Egyesült Államokban is felkapják a fejüket. A Washington Examiner című konzervatív (nem baloldali, nem sorosista!) lap egyenesen azt veti fel, hogy Magyarország (és Törökország) NATO-tagságát fel kellene függeszteni, mivel eljátszotta a szövetségesek bizalmát. És nem is akármivel: a szankciók aláaknázása mellett »az orosz hírszerzési tevékenység felkarolásával«. Ha valamivel, hát ezzel tényleg el lehet játszani a bizalmat…

A miniszterelnök biztosan tudja (legfeljebb nem akar tudomást venni róla), hogy a semlegesség a legnehezebb út, komoly gazdasági és katonai erő kell hozzá (lásd Svájc), vagy nemzetközi szerződéssel kellene garantálni egy ilyen státuszt (például Ausztria esetében). Magyarországnak egyik sincs, mi igenis rá vagyunk szorulva a nyugati szövetségi rendszerre, gazdasági és katonai értelemben is! Esetében a szövetségesek elárulása nem semlegesség felé vezető úr, hanem közönségesen szólva muszkavezetés, Vlagyimir Putyin érdekeinek elvtelen kiszolgálása. Ez nagyon veszélyes irány, könnyen oda vezethet, hogy tényleg páriák leszünk és csak sötét diktatúrák állnak majd velünk szóba.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Okoskodik a lódoktor!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés