A jó és a rossz akkumulátorgyár

2023. január 27. 6:22

Apáti Bence
Magyar Nemzet
Minden és mindennek az ellenkezője is rossz, káros, ha a magyar kormány csinálja.

„Az ellenzék rettenetes, borzasztó, szörnyű, szinte leírhatatlan állapotban van, és ez meg is látszik rajtuk: a maréknyi baloldali egyre elkeseredettebb, ebből következően pedig napról napra dühösebb és frusztráltabb. És ez nemcsak a pártokra, de a külföldről pénzelt sajtójukra is igaz. A dollármédia is megvadult, vicsorgó, morgó hiénafalkaként őrjöng, minden sorukból csak úgy süt az irracionális, megmagyarázhatatlan Orbán-gyűlölet.

Az ok nagyon egyszerű: egyrészt a külföldi pénz, a dollár- meg az eurómilliók, s a feladat adott, a Fidesz támadása.

A nemzetközi baloldal, a globalisták, a woke ideológia szélsőbaloldali, szélsőliberális hívei láthatóan egyre idegesebbek és dühösebbek attól, hogy Magyarországot egy jobboldali, keresztény-konzervatív, nemzetben és hagyományokban gondolkodó, hatalmas felhatalmazással megválasztott kormány vezeti. A tolerancia jegyében pedig mindent igyekeznek bevetni, minden követ meg akarnak mozgatni, hogy a jelenlegi vezetést eltávolítsák.

Nincs az a dollár, amit sajnálnának a szent ügyre.

Másrészt a szomszédunkban lassan egy éve dúló véres, rengeteg áldozatot követelő háború, a fegyveres konfliktusra adott katasztrofális válaszok. A brüsszeli szankciók miatt Európa gazdasága egyre rosszabb helyzetbe került, mindenhol szárnyal az infláció, és bizony Magyarország ezen hatások alól nyilvánvalóan nem tudja kivonni magát. Miután az energiaárak az egekbe szöktek, a gyárak most takaréklángon működnek, a lakosság is spórol, ami a gazdaság növekedését gátolja.

Amerika eközben az otthonihoz képest »baráti«, négyszeres áron szállítja a cseppfolyósított gázt Európának.

Ha nem a mi bőrünkre menne a vásár, és lassan nem kezdeném elveszteni a humorérzékemet, azt mondanám, bravúros, két legyet egy csapásra – az USA nemcsak Oroszországot vérezteti ki, de Európát is, ráadásul utóbbit az ostoba, minden racionalitást nélkülöző háborús propagandájával magához is láncolja. A Biden-adminisztráció és propagandasajtója szerint aki manapság az oroszokkal kereskedik, magával a sátánnal bocsátkozik üzleti kapcsolatba, lényegében elfogadhatatlan bűnt követ el.

De Amerika más módon is haszonélvezője a háborúnak, hiszen hatalmas nyomást gyakorol az európai politikusokra annak érdekében, hogy gyakorlatilag a teljes fegyverzetüket minél gyorsabban – és természetesen ingyen – adják át Ukrajnának, majd az így keletkező hiányt amerikai fegyverekkel pótolják.

Erről szól az elmúlt hetekben a szemünk előtt zajló Leopard 2 tankokkal kapcsolatos ügy is.

Ebben az esetben is arról van szó, hogy egyrészt a németek ajándékozzák Ukrajnának a tankjaikat, hogy majd sokkal drágább amerikai technológiát vásároljanak, másrészt az sem hátrány, ha Scholzékat a fegyverzet átadásának kikényszerítésével még jobban belerángatják a konfliktusba. Amerika ezekben a játszmákban elképesztően profi, rendre meg is nyeri azokat, lám, szerda estére a sokáig vonakodó német kormány végül beadta a derekát. Azt pedig tényleg csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez a »német tankok oroszok ellen« kezdetű történet még egyszer sem végződött jól. Borsódzik a hátam, ha ebbe belegondolok…”

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MARTIN SCHUTT / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés