Lengyel lap: Magyarország és Törökország miatt nem sikerült Finnország és Svédország NATO-csatlakozása

2023. január 26. 6:20
Budapestnek ugyan nincs különleges követelése, de Ankara nyomást gyakorol Svédországra.

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy Pekka Haavisto finn külügyminiszter szerint Finnországnak adott esetben Svédország nélkül is fontolóra kell vennie a NATO-csatlakozást.

Bejelentés: Svédország nélkül is csatlakozna Finnország a NATO-hoz

Törökország és Magyarország lassítja csak Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának folyamatát. Budapestnek ugyan nincs különleges követelése, de Ankara nyomást gyakorol Svédországra, hogy „adja ki a kurd terroristákat” – erről tájékoztatott kedden a Do Rzeczy.

Január 23-án Recep Erdogan török elnök bírálta a svéd aktivisták tiltakozását, akik Koránt égettek a stockholmi török nagykövetség közelében. „A Svédországban elkövetett szörnyű tett mindenki sértése, aki tiszteletben tartja az alapvető emberi jogokat és szabadságjogokat, beleértve a muszlimok jogait és szabadságait” – mondta Erdogan az Anadolu hírügynökségnek idézve. „Ha Svédország nem tiszteli Törökországot és a muzulmánok vallási érzéseit, akkor nem kap tőlünk semmilyen támogatást a NATO-tagsághoz” – hangsúlyozta a török elnök.

A nyitóképen Sanna Marin finn miniszterelnök látható. A kép forrása: Diego Ravier / Hans Lucas / AFP

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szerbekkel jó a kapcsolatunk most éppen. Előtte meg évszázadokig nem volt jó. A horvátokkal jó volt, most meg nem annyira. Semmi garanciánk nincs arra, mi lesz 5 v. 10 év múlva.

Egy kicsi, de gyenge, kifosztott (még az MNB aranykészletét is VISSZA-vásárolni volt kénytelen a kormány, mert a NAGY MSZP-SZDSZ herdálásban azt is sikkerült dollárra váltani) országnak sokba kerül ám, h. "szövetséges" legyen! Egyébként ki szeret itt annyira kit? Nem szeretés, érdek kérdése a szövetkezés.

A minket körülvevő államoknak szövetkezés helyett inkább arra kellenénk, h, sorban le-le harapjanak még egy annyit, amennyit lehet, a kicsi Magyarország területéből.

Amellett így volt ez mindig, egyedül kell boldogulnunk. Gondolj csak arra, milyen áron szabadították fel az országot a török alól!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés