Földi László: A NATO az amerikai külpolitika eszközévé vált

2023. január 26. 18:00
Piros gomb, amerikai nyomulás, eszkaláció – milyen irányba mehet tovább a háború? A Stratéga vendége Földi László titkosszolgálati szakértő.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

A német külügyminiszter a minap kijelentette: az Európai Unió háborúban áll Oroszországgal. Földi László titkosszolgálati szakértp, a Védett Társadalom Alapítvány elnöke szerint ugyan ez nyugatról így néz ki, Moszkvából nézve viszont nem. A titkosszolgálati szakember szerint Oroszoroszág nem háborúzik sem Európával, sem a világgal. Oroszország ukrán területek katonai megszállásával foglalkozik, nem a Nyugat elleni háborúval.

Földi szerint amit most látunk, az nem háború, hanem egy fegyveres konfliktus. Az első, de különösen a második világháború óta igazi háborúban a hátországot is támadják, a mostani helyzetben erről – szerencsére – nincsen szó. Földi szerint az eszkalációban a NATO, pontosabban a mögötte álló erők, például a nagy fegyverkonszernek érdekeltek, Oroszország aligha. Úgy látja, az eszkalációs törekvések mögött egy végiggondolt stratégia húzódik, amely Európa felosztását célozza. Ezzel viszont az a fenyegetés is fennáll, hogy egy komolyabb háború kerekedhet ebből, amelyben komolyabb fegyverek bevetésére is sor kerülhet. Rossz irányt vettünk – hangsúlyozza a szakember, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy erről egyre több katonai vezető beszél. További izgalmas részletek a videóban! 

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés