Nem célzottan a magyarokra utaznak, hanem mindenkire

2023. január 25. 17:12

Demkó Attila
Facebook
Cigány, ukrán, ruszin – mindenkit visznek, akit találnak.

„Kérdéseket kapok a kényszersorozásokról Kárpátalján.

Röviden: nem célzottan a magyarokra utaznak, hanem mindenkire. Cigány, ukrán, ruszin – mindenkit visznek, akit találnak.

Nem igaz, hogy a magyar falvakban több razzia lenne, de vannak razziák, tény, és előbb kezdték, mint a hegyvidéki falvakban - valószínűleg praktikus okokból. Azaz egy magyarnak arra van több esélye, hogy előbb vigyék el pár nappal, de aránykülönbség nincs. És az is igaz, hogy Kárpátalján előbb kezdődött ez a nagy sorozási hullám, mint pl. Lvivben. A nagy centrumokat jobban kímélik vélhetően, de az oroszok is Moszkvát vagy Pétervárt.

A 128-as sem azért megy a nehéz helyekre, mert »magyar« alakulat – nem az, vannak benne magyarok, de nem többen (inkább kevesebben), mint a magyarság jó esetben 10% körüli aránya Kárpátalján.

Azért megy nehéz helyekre, mert egy erős, jól képzett dandárnak számított, elit alakulatnak.

A forrásaim kárpátaljai magyarok, széleskörű rálátással a teljes magyarlakta régióra - és pont miattuk fontos, hogy helyén kezeljük az ügyet – van elég magyarellenes intézkedés, de ez most nem az.”

 

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így olvasva Demkót, szinte megkedveltem az Ukránokat. Talán nem is elvakult ulranacionalista férgek ezek, csak a javunkat akarják. Mi meg nem adjuk.

Megjegyzem, azoknak a családját etetjük itt mint menekülteket, akik kihajtják a honfitársainkat a frontra meghalni ukrajnáért.

Csak remélni tudom, hogy a magyarjaink az első adandó alkalommal le tudnak lépni a ruszkikhoz. Más esélyük nincs.

Mea kulpa. Igazad van.

Ma kettő videót láttam, amin ukrán katonák emberrablást követnek el. Az egyiken egy lakásból rángatták ki a nyugdíjast. A másikon fiatalokat kaptak el az utcán és szállító járműbe pakolták őket.

Hát mit mondjak? Nem nyugodtam meg. Annak idején a szerbek sem magyarellenességből vitték a magyarokat meghalni a saját birodalmuk érdekében. A rutének is természetesen jót akarnak a magyaroknak. És hát az is természetes, hogy nem Lvovból (bocsánat, Lvivből) és Kijivből töltik fel a leharcolt alakulatokat, hanem az értéktelenebb népek lakta peremvidékekről, ahol nem hisznek igazán az 'ukrán' felsőbbrendűségben. Annak idején Horthyék is csizmás alföldi parasztgyerekekkel töltötték fel a Donhoz küldött 'feláldozható' hadsereget, nem az értékesebb nadrágos nagyvárosiakkal. De csitt, erről konzervatív körökben sem illik beszélni.

A jó k.rv. felmenőit ennek a soviniszta rutén csürhének! Meg a Putinéknak is. De leginkább a globalista amerikai sz.rháziknak. Meg annak a tapló német riherongynak.

Szívesen kicserélnélek egy kárpátaljai magyarra nagyokos. Biztos adnának neked is szavazati jogot imádott 'ukránjaid', cserébe, hogy jelentkezel a frontra, harcolni értük. Egyébként súgd már meg, hogy mikor szavaztatták meg az ukrajnai állampolgárokat arról, hogy harcolni akarnak az oroszokkal vagy inkább kiegyeznének velük. És tegyél már egy kört a budapesti mélygarázsokban, s számold meg az ukrán rendszámú autókat és jegyezd fel a márkájukat. És kérdezd meg magadtól hogy azok gazdái miért nem harcolnak a dombaszi fronton, mint a kárpátaljai falvakból összeszedett bujkáló magyar tinédzserek és öreg emberek. Nekik lehet, hogy nincs szavazati joguk, te sz.rházi?

És még mindig nem áll össze benned az ellentmondás te ökör? Nem érted, mi?

Mi vagy te, aki szerint szerencsétlen odavetett, bujkáló magyaroknak kötelességük idegenek birodalmi háborúiban részt venni és elpusztulni, mert ottani állampolgárok és szavazati joguk van? Megmondom: te egy madzagon rángatott proli vagy, egy s.gghülye, aki a világ mindenkori urainak akarata szerint hajbókol, mert egy saját gondolata sincs.

Te sem vagy teljesen normális vagy lemaradtál valamiről az iskolában. Szégyellem, de fel kell világosítsalak, hogy a szóban forgó háborúban Nem a Magyar Királyság vett részt, hanem az Osztrák-Magyar Monarchia.

A hazájukat? És ezt mondtad már nekik, te majom? Biztos, hogy nem, mert még élsz. De tudod mit? Előbb kérdezd meg az ukrán rendszámú luxusautók tulajdonosait, hogy ők miért nem a Dnyeperen túl védik éppen a hazájukat. Kár lenne veled egy magyar kezét bemocskolni.

Gyerekek, hogy ide mennyi buta, hazaáruló aljadék jár okoskodni!

Tudod még, hogy mit akartál mondani, te szerencsétlen?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés