Svéd modellváltás: már nem kérnek több migránst

2023. január 24. 17:54
Nemzetközi kampányt indít a svéd kormány annak érdekében, hogy eltántorítsa a bevándorlókat attól, hogy a skandináv országba induljanak –jelentették be kedden Stockholmban.

„A fő cél a svéd migrációs politikáról való tájékoztatás, hogy kevesebb ember jöjjön ide” –mondta Maria Malmer Stenergard migrációért felelős miniszter, aki szerint ez egyebek mellett magában foglalja információs csomag szétosztását a külföldi hatóságoknak.

Szavai szerint a célzott tájékoztatásnak el kell jutnia a külföldi szerkesztőségekhez és hírügynökségekhez is. Stenergrad azt is elmondta, 2019-ben a skandináv országokba érkező bevándorlók 76 százaléka Svédországba érkezett, és ezt a számot jelentősen csökkenteni kell.

Akkor 22 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Svédországban, 2021-ben ez a szám 11 400, 2020-ban pedig 13 ezer volt. A miniszter szerint Svédország nem lehet nagyvonalúbb menekültügyben, mint ahogyan azt az uniós szabályok és más szerződések előírják. A kormány arra is utasította a svéd migrációs ügynökséget, hogy készüljön fel az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) által Svédországba való áttelepítésre kiválasztott személyek számának 5000-ről 900-ra csökkentésére.

Svéd miniszterelnök: Kudarcot vallott a migránsok integrálása

(MTI) 

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Látom, 18 hozzászólásod van.
Eddig biztosan nem tűnt fel neked, hogy a mandi szemlézi a cikkeket. Pont az a jó, hogy ugyanarról a témáról több véleményt is olvashatunk. Felnőtt emberek vagyunk, el tudjuk dönteni, melyik vélemény lehet valós és melyik nem. Senkinek nem kötelező itt olvasgatni és írogatni.
További kellemes olvasgatást.

Ez nem ilyen egyszerű. Most jön a családegyesítés, a névházasság, a valódi politikai menedékjog.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés