Nem csoda, hogy csökken a Magyarországba vetett bizalom

2023. január 24. 20:51

Rónai Sándor
MTI OS
A kormány úgy szavazta meg az Ukrajnának járó fegyverpénzt, hogy közben folyamatosan ellene hergelte a magyarokat.

Miközben Orbán Viktor és kormánya itthon a szankciók és a fegyverszállítás ellen hergel, Szijjártó Péter hétfőn megszavazta Brüsszelben az Ukrajnának járó 500 millió eurós fegyverpénzt. Már nem ez az első alkalom, hogy a különböző miniszterek Orbánnal az élükön Magyarországon előadják a bátor szabadságharcost, míg az uniós tárgyalásokon behúzott fejekkel mindent megszavaznak, amire csak kérik őket.

Ez történt a szankciókkal, és ez történt most is, az ukrán fegyverpénzzel. A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor itthon úgy hergeli a magyarokat a szankciók és a fegyverszállítás ellen, hogy Brüsszelben ő maga is megszavazta azokat. Nem csoda, hogy az Európai Unióban már azt sem hiszik el Orbánnak, amit a saját szemükkel látnak belőle: miatta csökken a Magyarországba vetett bizalom. Mára nem jönnek az uniós támogatások Magyarországra, és az Erasmusból is kizárták az alapítványi egyetemeket.

Az Árnyékkormány következetesen és világosan fogalmaz: Magyarországnak az EU-ban és a NATO-ban a helye, nincs helye az ellenük való uszításnak. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy helyreállítsuk a kapcsolatunkat a hagyományos szövetségeseinkkel, visszaállítsuk az országba vetett bizalmat, és hazahozzuk a nekünk járó uniós támogatásokat.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés