Újabb „liberális fészkek” felszámolására készülnek, célkeresztben a Zeneakadémia, a Képzőművészeti, az ELTE és a BME

2023. január 24. 15:20

Bartus László
Amerikai Népszava
Fasiszta művészet nincs. Ahogy fasiszta tudomány sincs. Csak fasiszta terror van.

„Ez lesz a felsőoktatásra mért halálos csapás második lépcsője, amikor a magyar humán értelmiséget és a műszaki értelmiséget képző két hatalmas egyetemet, valamint a világhírű Zeneakdémiát és a Képzőművészeti Egyetemet semmisítik meg. Ezt csak megsemmisítésnek lehet nevezni. Ahol megszűnik az oktatása szabadsága és az egyetem függetlensége, azt az egyetemet megsemmisítették, mert attól a lényegétől fosztják meg, amitől egyetemnek lehet nevezni. Lehet belőlük NER káderképző, akár ugyanazon a néven, de ezek az egyetemek ezzel megszűnnek.

Bartók Béla a fasiszták elől emigrált a Zeneakadémiáról Amerikába, pedig azok a fasiszták nem is vették el a Zeneakadémiát. Orbán Viktor, az egykori liberális demokrata politikusból lett fasiszta diktátor megteszi most azt, hogy Liszt Ferenc és Bartók Béla nevével fémjelzett Zeneakdémia Fidesz keresztényfasiszta illiberális ideológiai uralma alá kerül, a magyar kultúra és zenetörténet elleni legdurvább támadás. A művészetet ölik meg, mert művészet (is) csak szabadságban létezhet. Lehettek különféle világnézetű professzorok, de a Zeneakadémia egy szabad iskola volt korábban.

A csapás talán még ennél is nagyobb lesz a Képzőművészeti Egyetemre, amely talán még az SZFE-nél is nagyobb »liberális fészek«, a képzőművészet jellegénél fogva. A Képző az alternatív diákok és tanárok progresszív, szabad és nyitott iskolája, amely az »alapítványi átalakítás« után egyszerűen csak náci és fasiszta uralom, elnyomás alá kerül, amit majd valószínűleg megint kereszténységnek fognak elvezni, amely a Képző szellemiségére, tanáraira és diákjaira egy halálos csapással ér fel. Ha ez megtörténik, ez az iskola, mint olyan, tényleg megszűnik.

Fasiszta művészet nincs. Ahogy fasiszta tudomány sincs. Csak fasiszta terror van.”

Nyitókép: BME Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Fasiszta művészet nincs. Ahogy fasiszta tudomány sincs. Csak fasiszta terror van."

Nem jön túl vastagon már ez a zsidózás, Bartus?
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

A BME-t liberális fészeknek nevezni enyhén szólva vicces. A kvantummechanikát elég nehéz átitatni LMBTQ-val.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés