Öngyilkos lett a Monterey Park-i lövöldöző

2023. január 23. 6:18
A Huu Can Tranként azonosított férfi tíz embert ölt meg, további tízet pedig megsebesített.

Végzett magával az a 72 éves férfi, aki helyi idő szerint szombat éjjel Monterey Park kisvárosban lelőtt tíz embert egy holdújévi fesztiválon, további tízet pedig megsebesített – közölte Robert Luna Los Angeles megyei seriff vasárnap esti sajtótájékoztatóján. A seriff hozzátette, hogy más gyanúsított nincs az ügyben, a támadás indítéka továbbra is tisztázatlan.  A tíz áldozat – 5 nő és 5 férfi – mindegyike a helyszínen belehalt sérüléseibe, a további tíz sérült közül hét még mindig kórházban van, az egyikük továbbra is kritikus állapotban.    

A második helyszínen senki sem sérült meg

A Huu Can Tranként azonosított férfi egy táncklubban követte el a tömeggyilkosságot, majd a szomszédos Alhambra városában is bement egy szórakozóhelyre, de ott a vendégek el tudták tőle venni a fegyvert. A második helyszínen senki sem sérült meg, a férfi elmenekült, a szemtanúk szerint egy fehér furgonnal. A rendőrök a furgont Torrance-ben, a második helyszíntől 34 kilométerre találták meg, ahol – Monterey Parkhoz hasonlóan – sok ázsiai amerikai él.

Huu Can Tran holtteste a furgonban volt, a seriff tájékoztatása szerint agyonlőtte magát.    

Monterey Park egy körülbelül 60 ezer lakosú város Los Angeles keleti peremén, ahol többnyire kínai bevándorlók és első generációs ázsiai amerikaiak élnek.

Félelemhullám indult

A lövöldözés a belváros szívében történt, ahol vörös lámpások díszítették az utcákat a holdújévi ünnepségek miatt. A Monterey Parkban tartott holdújévi ünnepség Kalifornia egyik legnagyobb ilyen rendezvénye, amelyen a korábbi években akár százezren is részt vettek. A kétnaposra tervezett ünnepség vasárnapi programját a tragédia után törölték. A lövöldözés félelemhullámot indított el a Los Angeles környéki ázsiai-amerikai közösségekben. Számos város rendőri egységeket küldött a holdújévi ünnepségek felügyeletére.

Rendkívüli: egy férfi gépfegyverrel tüzet nyitott az emberekre Los Angeles közelében, legkevesebb 9-en meghaltak

(MTI)

Nyitókép: Robyn BECK / AFP

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy csomó vietnámit is otthagytak az Usákok a szaharában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés