Babiš kabinetfőnöke: A magyar baloldalt csak azért hozták létre, hogy leváltsa Orbán Viktort

2023. január 23. 9:18
„Bár sok fenntartásom van Orbánnal szemben, de egyelőre nincs jobb” – jelentette ki a cseh elnökjelölt kabinetfőnöke.

A szlovák napilap, a Dennik N online kiadása készített interjút Bartha Tündével, Andrej Babiš cseh államfőjelölt kampányának vezetőjével. A portál felhozta, hogy a szlovák és cseh sajtóban Barthát gyakran emlegetik úgy, mint Babiš összekötőjét Orbán Viktorral.

Bartha erre elmondta, hogy tud magyarul, valamint szavai szerint közvetlenül szokott tolmácsolni a két vezető politikus között, amikor találkoznak, de azt határozottan tagadta, hogy az összekötőjük lenne.

A kabinetfőnök elmondta, hogy a családja egy része Budapesten él és Orbánra szavaztak a legutóbbi választásokon. Úgy fogalmazott, hogy azért, mert nincs más alternatíva a magyar közéletben. 

A baloldal ott nem baloldali politikát jelent, mint nálunk, csak azért hozták létre, hogy leváltsa Orbán Viktort”

– jelentette ki.

Andrej Babiš kampányfőnöke részletezte a szlovák lapnak, hogy itthon a tavalyi országgyűlési választáson hét párt fogott össze Orbán ellen, és közvetlenül a választások után, ugyanazon a napon már mindegyikük külön-külön hirdette ki a választási eredményeket.

Nincs ki közül választani, hogy ki vezesse az országot a válságban, bár sok fenntartásom van Orbánnal szemben, de egyelőre nincs jobb”

– zárta. 

Nyitókép: MTI/Fischer Zoltán

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valóban nálunk a baloldal, az ellenzék nem jelent semmit, nincs egyértelmű politikájuk. Csak a dac, a mindennel szembeni merev ellenkezés. Nem csoda, hiszen ők csak eszközök, helytartó jelöltek. Ha választást nyernének, akkor mondanák meg nekik, mit kell tenniük, mi a kijelölt programjuk.

A magyar ellenzék most politikamentesen akar politizálni, mindenféle ideológia nélkül. Érdekes lesz.

Ó, persze, a régi mantra, hogy a baloldal úgy el van nyomva, hogy az igazi baloldaliak meg sem mernek szólalni.
Nem ismerek militánsabbakat a baloldaliaknál, munkahelyemen és az elvileg politikasemleges fórumokban is a folyamatos baloldali véleményterrort látom, saját véleményként tolják maguk előtt, amit aznap olvastak a 444-en, és akinek ellenvéleménye van, az számukra rosszabb egy gyerekgyilkosnál. Ráadásul ez nem magyar sajátosság, világszerte ugyanez van, nem véletlen, hogy a közvéleménykutatások rendre kevesebb jobboldali szimpatizánst mutatnak, mint amennyi a szavazásokon lenni szokott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés