Schiffer: Ennél tehetségtelenebb, idiótább vezetése az EU-nak még nem volt (videó)

2023. január 14. 11:47
A volt pártelnök szerint az uniót nem Orbán Viktor veri szét, hanem a „hitvány Európai Bizottság”, amely konkrétan megsérti a jogállamiságot.

Schiffer András és Vona Gábor voltak a Spirit Fm Bennfentesek című műsorának vendégei. A beszélgetés során szóba került a jogállamisági mechanizmus és a napokban kirobbant Erasmus-botrány is, amellyel kapcsolatban Schiffer a következő gondolatokat osztotta meg a hallgatókkal: 

„Magyarországon túlmutató felelőssége ennek a hitvány Európai Bizottságnak. Senki olyan jogalapot az Európai Unió jogrendszeréből nem tud nekem mutatni, hogy az Európai Bizottságnak lenne hatásköre abban a vonatkozásban, hogy a magyar állam a felsőoktatást hogyan szervezi meg és az irányító testületet hogyan állítja össze.

Nincs olyan uniós norma, ami felhatalmazást adna az Európai Uniónak.”

– emelte ki Schiffer. 

Európai Bizottság maga számolja fel az európai jogállamiságot

Véleménye szerint a jogállamisági mechanizmus rendelet kizárólag abban ad mozgásteret az uniónak, hogyha az unió pénzügyi érdekeit súlyosan veszélyezteti egy tagállami döntés. Hangsúlyozza, itt nem NER lovagok meggazdagodásáról van szó, hanem ahogy fogalmazott: 

Ezt egyetemi hallgatók kapják meg, helló!”

Schiffer kifejtette: ha ezt a pénzt el akarja lopni a NER, akkor sem tudja ellopni. „Hol sérülnek az unió pénzügyi érdekei?” – teszi fel a kérdést, majd összegezésképpen kifejti: 

„A helyeztet azért mutat túl az Erasmus ügyön és Magyarországon, mert azt jelenti, hogy a jogállamiságért folytatott küzdelem örvén az Európai Bizottság és az Európai Parlament – amelyik amúgy nyakig ül a korrupciós botrányokban –, maga számolja fel az európai jogállamiságot”. 

A beszélgetést teljes terjedelemben alább hallgathatják meg: 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 322 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megfigyeltem amiről írsz, hiszen ha mérsékelten is, de régóta figyelem az írásaidat. Nem gondoltam, hogy ezt a véleményt egyszer még le is írod magadról. És jobban megfogalmazod, mint ahogy én tudtam volna.

Hogyan is szoktad mondani másokra? Tátott szájjal a ....erdőbe? Höhööö!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés