A feleslegesek

2022. december 22. 15:14

Bayer Zsolt
Bádog blog
Na, ettől most minden sokkal jobb lesz.

Radikális klímaaktivisták rongáltak meg egy karácsonyfát Berlinben. Az Utolsó Generáció aktivistái azt szerették volna kifejezni, hogy Németország csak a csúcsát látja a klímakatasztrófának.

Radikális klímaaktivisták fűrészelték le a Brandenburgi kapunál felállított karácsonyfa tetejét Berlinben – írja a Sky News. A magát Utolsó Generációnak (Letzte Generation) nevező nemzetközi szervezet tagjai többnyire azzal tűntek ki az utóbbi időben, hogy krumplipürével meg levessel dobáltak meg képzőművészeti alkotásokat múzeumokban, majd odaragasztották magukat a padlóhoz, a festményhez vagy repülőtér futópályájához.

A rendőrség azt követően kezdett jobban odafigyelni rájuk, hogy egy másik németországi akciójuk következményeként meghalt egy balesetet szenvedett nő, akit nem tudtak idejében kórházba vinni, mivel a mentő az aktivisták okozta dugóban rekedt.

A mostani karácsonyfa-fűrészeléssel azt szerették volna kifejezni, hogy Németország csak a csúcsát látja a klímakatasztrófának.

Nem az Utolsó Generáció az egyetlen radikális klímaaktivista csoport, hozzájuk nagyban hasonlít a Just Stop Oil nevű társaság is.”

Klímaaktivisták csonkították meg a berlini karácsonyfát (Videó)

Nyitókép: Paul Zinken / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És a műalkotások megrongálása, önmaguk odaragasztása a padlóhoz, vagy a felállított karácsonyfa tetejének lefűrészelése megoldja a klímaválságot?

Nekem az tetszett, amikor ezek a hülyék egy autókiállításon ragasztották a kezüket a padlóhoz. Nem foglalkoztak velük, de záráskor a rendezők leoltották a villanyt és ott hagyták őket.

"A demonstrálók mindezt ellenben erősen zokon vették, az egyik tiltakozó így panaszkodott: "Megtagadták a kérésünket, hogy biztosítsanak nekünk egy tálat, hogy tisztességes módon vizelhessünk és üríthessünk, míg le vagyunk ragasztva, és kikapcsolták a fűtést."

Az aktivista később is tájékoztatta a követőit a történésekről: "Nem rendelhetünk ételt, csak a Volkswagen által biztosítottat használhatjuk. A lámpák lekapcsolva. Véletlenszerűen, előre be nem jelentve jönnek vakító fényeikkel a biztonsági őrök" – írta. Hozzátette reggel, hogy bedagadt a keze, s orvost kellett hívni hozzá: "Az orvosok megállapították, hogy életveszélyes vérrögök keletkezhetnek a kezemben és javasolták, azonnal szállítsanak kórházba. Természetesen az egészségem a legfontosabb. Elfogadtam, hogy elhagyom ezt a csodálatos csoportot és kórházba szállítottak, az éhségsztrájkot folytatom."

Mégis mit vártak?

https://mandiner.hu/cikk/20221..

A klímaaktivisták azt akarják, hogy ne zéró CO2 emissziójú atomerőművek, hanem a legszennyezőbb szénerőművek termeljék az áramot iphone-jaikba.

A terápiás hisztéria helyett inkább olvasnám, hallgatnám hozzáértő szakemberek megnyilvánulásait. Amelyek nem vágnának úgy egybe, mint a klímahisztérikák szólamai, de pont az így kibontakozó vita adna korrektebb, átgondolásra alkalmasabb képet a klímaváltozásról. Azzal, hogy Greta Thunbergre osztották a klímahisztérikus Jeanne d'Arc szerepét, visszataszító, agresszív megnyilvánulásai számomra hiteltelenítették az egészet.

Itt is megnyilvánul a mai kifacsart liberalizmus, mert csak egyféle, a kívánt hatást erősítő véleményeket hangoztatnak, összekeverve más, oda nem tartozó ügyekkel, mint gender, LMBTQ, migráció. Mi köze van ezeknek a klímához, és a zöldeknek miért jó ez az erőltetett árukapcsolás? Ami számomra az alapkérdésben elfoglalt álláspontjukat is hitelteleníti.

A klíma már rengetegszer változott az ember és a dízelautó megjelenése előtt. Ezeknek okáról miért nem tesztek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés