Klímaaktivisták csonkították meg a berlini karácsonyfát (Videó)

2022. december 21. 15:25
Az Utolsó Nemzedék nevű csoport két aktivistája egy mobil daruval jelent meg a 15 méter magas kaukázusi jegenyefenyőnél, és a teret biztosító rendőrök szeme láttára egy kézifűrésszel levágták a felső két méterét.

Klímavédelmi aktivisták megcsonkították szerdán Berlinben a német főváros legfontosabb jelképei közé tartozó Brandenburgi kapu előtti téren felállított karácsonyfát. Az Utolsó Nemzedék nevű csoport két aktivistája egy mobil daruval jelent meg a 15 méter magas kaukázusi jegenyefenyőnél, és a teret biztosító rendőrök szeme láttára egy kézifűrésszel levágták a felső két méterét.

A rendőrök azért nem avatkoztak közbe, mert azt hitték, hogy szerelők jöttek javítani valamit a fát díszítő fényfüzéreken. Akkor vették észre, hogy politikai akció játszódik le elöttük, amikor a két nő a daru kosarára kifüggesztett egy transzparenst azzal a felirattal, hogy

„Ez csak a karácsonyfa csúcsa”.

A csoport az akcióról szóló közleményében az egyik aktivistát idézve kiemelte, hogy a tengerben úszó jéghegyekhez hasonlóan Németországban csak a klímakatasztrófa csúcsát látni. Mint írták, „miközben az egész ország azzal tölti a hetet, hogy a legnagyobb üzletekből beszerezze a legjobb ajándékokat, mások azon gondolkodnak, hogy a pusztító aszályok és áradások után honnan szereznek majd ivóvizet”.

Szerintük küszöbön az éghajlati összeomlás

Úgy fogalmaztak, a szövetségi kormány nem tesz erőfeszítéseket az emberek védelmében, pedig az éghajlati krízis már rendkívül közel van Németországhoz. 

(MTI)

Nyitókép: Tobias SCHWARZ / AFP

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megküzdöttek a karácsonyfával és ők győztek.
Gyerekek, akik még nem nőttek fel .. és már nem is fognak. Aput, anyut hülyítették eddig, miért ne hülyítenék most az egész világot?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés