Mezey György: Valaki jól pofán vághatná a brazilokat 

2022. december 9. 15:15
„Dacára annak, hogy Svájcot kib...ták, nem tartom sokra a portugál csapatot sem” – értékelt az egykori szövetségi kapitány.

Markáns véleményt fogalmazott meg a világbajnokság több szereplőjéről is a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Mezey György a Sportrádió Hazafutás című műsorában – írta meg a Nemzeti Sport. Mezey úgy érzi, a holland válogatott az egyik korábban nem várt erő, amely odaérhet a célegyenesbe. Ehhez a Louis van Gaal vezette csapatnak Argentínát kellene kiejtenie, amelyet a szakember szerint Lionel Messi egymaga nem tud a döntőig vezetni.

„A holland és az argentin két teljesen összehasonlíthatatlan csapat. Amelyik továbbjut, az sokra fogja vinni a későbbiekben” – véli a korábbi szövetségi kapitány, aki szerint a nyolcaddöntőben a horvátokkal találkozó brazilokra ráférne egy kiábrándító eredmény.

Ha lenne egy olyan csapat, amely jól pofán vágná őket…

Na nem öt góllal, csak így kiállva… Szóval ha valaki a sok dédelgetett, agyontetovált, festett hajú sztárt egy kicsit helyrerakná, a braziloknak végük lenne. De ilyen pofont még nem kaptak.”

Mezey szerint pofont a „jelenleg leszálló ágban levő horvátoktól” sem kapnak majd, úgy véli, a jelenlegi mezőnyben egyedül a franciák tudnák megszorongatni a brazilokat.

„A franciák képességben, tehetségben, nagyságban, szervezettségben is nyerőképesek a brazilokkal szemben. De valami azt mondja, hogy egy hajszálon, de el fognak bukni.” Franciaország szombati ellenfeléről nincs túl jó véleménnyel a korábbi edző: „Az angolokat nem tartom semmire sem. Lehet engem ezért cikizni, de semmi olyat nem mutattak, amely átütő erőt jelentene ahhoz, hogy minimum a négybe jussanak.”

Portugáliáért sem rajong Mezey György

„Dacára annak, hogy Svájcot kib...ták, nem tartom sokra ezt a csapatot. Tudnak, jól játszanak, jó futballisták, de hogy egy markáns névjegyet letegyenek a világbajnoki sorozatok között… Én erre nem tartom képesnek őket. Hozzáteszem, Svájc széthullott, szétesett, azért tudtak a portugálok ilyen fölényes sikert aratni.”

A szakember a portugáloktól ettől függetlenül továbbjutást vár, szerinte Marokkó a rá nehezedő lelki és fizikai nyomással nem tud majd megbirkózni. Mezey beszélt a meglepetésre búcsúzó német és belga válogatottról is.

„A német zuhanást egy dologgal magyaráznám, de nem merem. Mintha a játékosok nem álltak volna be Hans-Dieter Flick mögé. Ez egy nagyon kényes mondat, de ki merem jelenteni. A belgák pedig fáradtak voltak, én ezzel magyarázom a sikertelenségüket. Szétestek idegileg, pszichikailag, mindenhogyan.” A beszélgetés végén Mezey György arról is beszélt, ha a magyar válogatott kivívta volna a katari részvételt, „Marokkó szintjét” biztosan hozta volna a tornán.

Nyitókép: MTI Fotó: Bugány János

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soros jobban spekulál mint te.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés