Meghekkelték az Európai Unió hivatalos oldalát

2022. december 9. 7:19
Az Európai Bizottság már reagált is az incidensre.

Meghekkelték az Európai Unió hivatalos weboldalát, ahová különböző, illegális és bizonyos esetekben vírusos oldalakra vezető linkeket töltöttek fel – írja a TorrentFreak. A portál szerint

a csalók célja különböző kalózoldalak reklámozása lehet.

A hirdetéseket kulcsszavakkal teli PDF-fájlok formájában jelenítik meg, amelyek a keresőmotorok első találatai közé kerültek, a platformot ugyanis alapvetően hitelesként kezelik az algoritmusok.

Forrás: TorrentFreak

A TorrentFreak megkeresésére az Európai Bizottság egyik szóvivője arról tájékoztatta a lapot, hogy tudnak a problémákról. „Azonosítottuk az incidens eredetét.

Az érintett platformok érintettjei már megtették a szükséges intézkedéseket, például eltávolították a gyanús fájlokat, és blokkolták a további feltöltési kísérleteket.

Figyelemmel kísérjük a helyzetet, és továbbra is vizsgáljuk a weboldalakat a gyanús fájlok után. A folyamatban lévő vizsgálatokról nem nyilatkozhatunk bővebben” – magyarázta a szóvivő.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne mondd! Személyesen hekkelt:-))))

Nincs azon mit hackelni. Egy bennfenteseknek fenntartott propaganda oldal, amire az unio lakosságának 98 százaléka az életében nem néz rá.

Előremegyünknemhátra!
2/3!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés