Nem változtat az Európai Bizottság: továbbra is visszatartanák a Magyarországnak járó pénzeket

2022. december 9. 19:47
A vita így most az EU-tagállamokat képviselő Európai Tanács elé kerül.

Mint arról a Mandiner is írt, a keddi Ecofin vitán került sor arra, hogy megvitassák többek között Magyarország helyreállítási alapjának jóváhagyását, a jogállamisági eljárás lezárását és a 7,5 milliárd euró befagyasztását, a jogállamisági eljárás ügyében a tagállamok pedig abban maradtak, hogy felkérik az Európai Bizottságot egy új javaslat elkészítésére.

Ám mint arról most a Világgazdaság beszámolt:

Az Európai Bizottság nem változtat korábbi javaslatán,  uniós költségvetésből minket illető pénzek 65 százalékát – mintegy 7,5 milliárd eurót – függesztenének fel”.

Mint a lap írja: Franciaország és Németország arra törekszik, hogy a bizottság csökkentse a Magyarországnak járó uniós források befagyasztott részét. Szerintük a 7,5 milliárd euró felfüggesztése túl sok, mivel Magyarország időközben tucatnyi reformot hajtott végre. A pénteken közzétett dokumentumban azonban a bizottság részletes táblázatot készített, ami szerint nem történt változás a bizottság értékelésében a korábbi elemzésben felvázolt aggályok szinte mindegyikével kapcsolatban.

Az ellentmondásos vita így most az EU-tagállamokat képviselő tanács elé kerül. A tisztségviselőknek december 19-ig kell dönteniük arról, hogy jóváhagyják, felülvizsgálják, elutasítják vagy akár teljesen figyelmen kívül hagyják a bizottság ajánlását.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

***

 

Összesen 216 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tökéletesen egyetértek. A Mandi ostoba vezetői sajnos csak a kattintásszámlálót nézik, nem érdekli őket, hogy egyre igénytelenebb, bulvárosabb és a trollok miatt élvezhetetlen a portál. Csak úgy tudjuk rávenni őket, hogy változtassanak, hogy nem rendelünk újságot, illetve összehangoltan elkerüljük az oldalt mondjuk egy hónapig.

Többszörös hazugság. Egyrészt Mészáros a közvélekedéssel ellentétben az EU-s pénzek néhány százalékát nyerte el a legerősebb éveiben is, másrészt a megnyert pályázatokat megfelelően kivitelezte, munkavállalóit kifizette ellentétben pl. a Szeviéppel. Negyvenezer embernek ad munkát. Épp ez a baj vele.

A mandi vezetősége rosszul választott új irányt. Mi még előfizetünk, de az itteni olvasgatás egyre fárasztóbb. A saját gépemen volt piros x-re lehetőségem, azon a kiiktatottak hosszú során volt fárasztó a görgetés.

Nemcsak a sültbolondok ellenvéleménye ellen van kifogásom, de a hang is iszonyú mélybe zuhant, és ezeket is csak valamilyen iskola képezte, valamilyen család kibocsátotta. Ha ilyen kibocsátás is van, a pedagógus sztrájk résztvevők elgondolkozhatnának a munkájuk eredményességén.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés