Itt az új becslés: ennyire szenvedi meg a háborút Oroszország

2022. december 8. 11:23
Döbbenetes adatokat osztott meg az orosz pénzügyminiszter.

Az orosz pénzügyminiszter azzal számol, hogy az idén a költségvetés hiánya a hazai össztermék (GDP) 2 százaléka lesz az eddig becsült 0,9 százalék helyett és jövőre is 2 százalékos GDP-arányos hiány várható. Anton Sziluanov újságíróknak csütörtökön elmondta, hogy

2024-ben a hiány várhatóan a GDP 1,4 százaléka, 2025-ben 0,7 százaléka lesz.

A pénzügyminiszter szeptember végén nem zárta ki, hogy az idei költségvetés a várt 0,9 százaléknál nagyobb GDP-arányos hiánnyal zár.

Anton Sziluanov csütörtökön elmondta, a költségvetési hiány finanszírozásának fő forrása idén és jövőre is a piaci hitelfelvétel és a Nemzeti Jóléti Alap forrásainak felhasználása. Hangsúlyozta: tekintettel arra, hogy a Nemzeti Jóléti Alap komoly forrást biztosít az infrastrukturális fejlesztésekhez, ezért az a cél, hogy minél kevesebbet kelljen az alap pénzéből felhasználni a költségvetési hiány finanszírozására.

A pénzügyminiszter szerint túl korai még arról beszélni, hogy az orosz olajra vonatkozó nyugati árplafon milyen hatással lesz az orosz költségvetésre, de Moszkva „válaszra készül”. Az olaj- és gázbevételek a legnagyobb arányt képviselik az orosz költségvetésben.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Leírnád a 2002-2008-közötti siker ívet is, a mutatók tükrében? Azt, hogy mi következett be 2008-ban? Már amennyiben emlékszel rá és csak a tények érdekelnek....ez utóbbit a legritkábban tapasztaltam Nálad, de ez a DK-ban nem követelmény.

Persze. Elfoglalom a másét, aztán kihátrálok belőle, ha ellenzik. Pl. Afganisztán, Mandzsúria, Magyarország 1956.

Amerikáról volt szó? Hol?
(Én egyébként emlékszem Szíriára is, Szomáliára is és az 1956-os seholsem létükre is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés