Visszakozott a Romániát Európa vadnyugatának hívó EP-képviselő

2022. december 8. 14:53
Guido Reil hamut szór a fejére egy kis töltött káposzta és pálinka után.

Emlékeznek még arra a német EP-képviselőre aki leszögezte: Románia Európa vadnyugata, nem érdemli meg, hogy az Európai Unió vagy Schengen tagja legyen? Na, Guido Reil ellátogatott Romániába, evett egy kis töltött káposztát és pálinkát, egyből nem gondolja így.

Egészen pontosan, Natalia Intotero volt határon túli románokért felelős miniszter meghívására néhány napos látogatást tett Erdélyben, azon belül is Hunyad megyében, a Zsil-völgyében. A látogatása során pedig „hihetetlenül jó szándékú és vendégszerető emberekkel találkozott”.

Mint elmondta, az EP-ben elmondott beszédét a szülővárosában,

Ruhrgebietben élő románok – akik közül sokan roma származásúak – viselkedése ihlette, ám erdélyi látogatása nyomán most megváltozott a véleménye.

Fontos kiemelni, hogy bár elmondása szerint akikkel találkozott, azok szegényebbek a németországiaknál, viszont mégis gazdagok, mert büszkék a kultúrájukra és az országukra, egy olyan országra, ahol új templomok épülnek, és az emberek szeretik a családjukat. Hozzátette, a németek körül már sokan elvesztették ezt a büszkeségüket.

Reil erdélyi látogatása során többek között egy zsil-völgyi bányába is leereszkedett, de járt a vajdahunyadi várkastélyban és a strázsai üdülőtelepen is.

Nem utolsó sorban pedig megkínálták töltött káposztával, pacallevessel és pálinkával is.

Nyitókép: Facebook-nyitókép

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyarok mentik meg Romániát?
Miért nem oda vitte, ahol nincs infrastruktúra!

"Egészen pontosan, Natalia Intotero volt határon túli románokért felelős miniszter meghívására néhány napos látogatást tett Erdélyben, azon belül is Hunyad megyében, a Zsil-völgyében. A látogatása során pedig „hihetetlenül jó szándékú és vendégszerető emberekkel találkozott”."

Ó, az a hamisítatlan zsil-völgyi vendégszeretet, arról a marosvásárhelyiek máig tudnának mesélni. Én is visszavonnék bármit, amit korábban mondtam, csak maradjanak meg a szemeim...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés