Lengyel EP-képviselő: Magyarország kikövezi előttünk az utat, ő jégtörő

2022. december 6. 12:02
Saryusz-Wolski szerint ha Magyarország taktikája sikeres, akkor Brüsszelnek sokkal nehezebb lesz a dolga Lengyelországgal is.

A lengyel Jog és Igazságosság (PiS) EP-képviselője, Jacek Saryusz-Wolski a wPolityce lapnak nyilatkozva azt mondta: „a december 6-i pénzügyminiszteri tanácson patthelyzet van a magyar források körül, ami olyan, mint egy huzavona Brüsszel és Magyarország között. A két fél egymás befagyasztásával fenyeget, hol pénzzel – ezt Brüsszel teszi, hol vétójoggal – ezt pedig Magyarország. Jelenleg két tábor alakult ki a tagállamok között. Többen azt javasolják, hogy vegyük figyelembe Magyarország új intézkedéseit, vállalásait, és mintegy vizsgáljuk felül a Bizottság által bejelentett szándékot, hogy a jogállami feltételrendszer alapján Magyarországot megvonják 7,5 milliárd eurótól"

Magyarország kikövezi előttünk az utat, ő jégtörő”

– fogalmaz az EP-képviselő.

Saryusz-Wolski szerint ha Magyarország taktikája sikeres, akkor Brüsszelnek sokkal nehezebb lesz a dolga Lengyelországgal, és fordítva is: ha Magyarország sikertelen, akkor Lengyelország mozgástere is beszűkül – értékel a politikus. 

Nyitókép: Lukas Kabon / ANADOLU AGENCY / AFP

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szavazás:

Melyik 2 korrupt, tolvaj pártot utálod a legjobban?

Geopolitikai érdekekről hallottál-e?

Az még a dvábrátánkinál is erősebb.

Az EU egy szavahihetetlen simlis diktatúra, ez fog minél jobban kidomborodni ha egyre tovább feszítjük a húrt. Amit tesznek, annak a jogalapját nem tudják konkrét paragrafusok szerint felsorolni, pontosan úgy mint a kommunista idők koncepciós pereiben. Ha pedig valamiben már nincs mit kötözködni, akkor újabb követeléseket találnak ki. Erre a zsarolásra épített taktikára csak viszont zsarolással lehet válaszolni. Sokat szeme fog kinyílni, hogy ők is járhatnak így.

Na lássuk, mi az EU - szerinted.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés