Majom a vízbe

2022. december 6. 6:22

Simon Zoltán
Népszava
1944–45 gyászos időszaka óta soha nem volt ilyen rossz magyarnak lenni.

„Lesül a pofánkról a bőr, attól a tömény hazugságáradattól, amit pártunk és kormányunk (feje) nem csak itthon, de jó ideje nemzetközi szinten is terjeszt. 1944–45 gyászos időszaka óta soha nem volt ilyen rossz magyarnak lenni – az ember szinte szégyelli bevallani külföldön, hogy honnan jött, s próbál magyarázkodni (milyen kifejező is a nyelv: »magyarázkodik«, azaz »érthető nyelvre« fordít le valamit), hogy nem, nem támogatja mindenki ezt az egyre szélsőségesebb, elnáculó, fasisztoid rezsimet, hogy a propaganda, a választási rendszer, meg a… De ezeket nem lehet érthető nyelvre lefordítani.

A Tusványoson kifejtett orbáni fajelmélet Bécsben már »kulturális kérdés«; az Oroszország elleni, általunk soha meg nem szavazott szankciók nem működnek; az EU és Amerika a háború pártján áll, bezzeg mi; Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ratifikációjától a nyár eleje óta egy-két hónapra vagyunk; a focimeccsen viselt Nagy-Magyarország sál nem politikai, hanem sportjelkép – és még sorolhatnám az önsorsrontó, parasztvakító lózungokat csak az elmúlt néhány hónapból.

»Európa erős emberével« ma már csak a Mi Hazánktól is kilométerekre jobbra álló nyugatiak és az önmaguknak szobrot állító KGB-utód közép-ázsiaiak állnak szóba. Külügyminisztere az amerikai demokráciát szétverő, puccsot szervező Trump seggét nyalja, közben főpropagandistája idiótának nevezi az USA itteni nagykövetét, s felszólítja, hogy takarodjon haza. Még nem üzentek hadat sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, de ha a »neomarxista faszkalapok« nem vigyáznak magukra, ez is megtörténhet, mint ’41-ben. Megbombázzuk Pearl Harbort...”

Nyitókép: Mandiner Archív

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A cikkírónak üzenem, olvasgasson külföldi, Magyarországról szóló cikk alatt kommenteket:-)
Jó, tudom, az meg fájna neki:-) de találkozhatna a valósággal.

Sajnáljuk az újságírót, hogy ide, Magyarországra hozta őt a gólya.
Na, de ezen lehet segíteni, a határok tárva-nyitva vannak, le is út, fel is út, úgyhogy uccu neki, vesd el magad, újságíróka!
De gondolj arra is, helyetted ki hányná az epét itt, és tudod, ti abból éltek, mást sem tudtok.
Tegyél sálat, meg ne fázz!

Akkor sürgősen változtass az életeden. Első lépésként fürdésre még nem gondoltál?

Nem csak itthon, hanem külföldön is szeretek magyar lenni.

Mondd, hogy buzi vagy, és akkor lesz mire büszkének lenned.

Neked is azt, mondom, mint a cikkírónak. Mondd, hogy buzi vagy, és meglátod, milyen melegség vesz majd körül.

Milánói barátaim, köztük sok zsidó, nagy tisztelettel tekintenek rám, az országára büszke magyar zsidóra. Két pohár campari után elárulják, hogy irigylik a magyarokat, a miniszterelnöküket a gerincükért, a biztonságért.
Zoli! Sajnálom, hogy Te nem tekinted hazádnak Magyarországot, a rokonságomban is volt ilyen, s hazament. Tedd Te is ezt.

Még mindig támogatja a kormány a Népszavát hirdetésekkel? Talán nem kéne. Én is dühös vagyok a benzinhiány, vagy a rendőrminiszter alá rendelt oktatásügy miatt, de ha ilyen szövegeket valaki a pofámba nyomna, ütnék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés