Drasztikus fordulat: európai eszmeváltás jöhet a túlélés érdekében

2022. december 6. 18:50
A Politico szerint újra fogja gondolni az Európai Unió az eszméit, hogy túléljen.

Európa az első: Brüsszel felkészül a szabadkereskedelmi eszmék kidobására – írta meg a Politico. Mint írták, „a nyitottabb kereskedelem korábban nem volt kérdés az EU számára. Most az európai iparágak a túlélésért küzdenek”. Kifejtették, hogy a szabályokon alapuló nyílt kereskedelem utolsó nagy védelmezője, az Európai Unió, hamarosan elbukik.

A lap szerint a bukás lassított felvételben történik, és a vége fájdalmas lesz.

A meglátásuk szerint „ha a világ legnagyobb kereskedelmi tömbje feladja a szabad kereskedelem koncepcióját, az az egész világgazdaságnak ártani fog”.

Európa az első

A Politico szerint új korszak kezdődik az unión belül, mindezt Ursula von der Leyen nyilatkozatára alapozzák. „Versenytársaink új, magabiztos iparpolitikája strukturális választ igényel” – jelentette ki Von der Leyen vasárnap egy kritikus hangvételű felszólalásában.

Európa mindig azt fogja tenni, ami Európának jó”.

A Politico szerint Von der Leyen a Párizsból és Washingtonból érkező, nagyobb stratégiai autonómiát vagy szigorú exportkorlátozásokat követelő, egyre növekvő kihívásokat érti. A lap ezek után kifejtette, hogy a szabadkereskedelmi versenyben alulmaradt Amerikához és Kínához képest.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 207 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennek tükrében erre számítok:
Aktívan részt fog venni a béke elérésében, betartja a saját szabályait, a Balkannal bővíti az uniót, nem szavaztatja meg a globális minimum adót, megszünteti a kettős mércét, az ominózus sms-eket nyilvánosságra hozza, szembeszáll az EP,-vel és érvényesíti a saját lehetőségeit és kötelezettségeit........stb.
:-))))))
Na jó, vicc volt. Ilyen nem lesz.

Brugge-Vasárnap-Ursula

Na szóval, Te a Népszava alapján tájékozódsz, s kerülöd a tényeket. Bizonyára nem beszélsz nyelveket sem. Ellenkező esetben vasárnap hallgathattad, olvashattad volna Ursula beszédét, s képben lennél, miért is akadt ki Ursula.
Az amerikai kormány, a maga szempontjából helyesen az új inflációs törvény keretében 430 milliárd dollárral kívánja támogatni az amerikai vállalatok versenyképességét. Mindez jelentő hátrányba hozza a gazdasági versenytársakat, s már Ursula is felismerte, hogy mindez európai stratégiai cégek áttelepülését hozza magával. S persze Európa már most megroggyant versenyképessége rovására.
A napi hírforrásod, a Népszava azt sem hozta le, amit a svéd fővárosban a BusinessEurope értekezletén megfogalmaztak, az energetika krízis alapján Európa ipartalanításáról beszéltek. Kezded már érteni?
Az amerikai stratégiai elképzelések célba érnek, Európa gazdaságát sikerül tartósan a padlóra küldeni a hazaáruló európai balliberálisok és a buta szavazóik asszisztenciája mellett.
Ursula érzi a végét, Európában forradalom lesz, ami elsöpri a brüsszeli helytartókat.

A renitenskedőket ideológiai alapon tartják annak, nem gazdaságilag. Amit írtál, hogyan segítene Európa léket kapott gazdaságán, amit már Ursula is így lát?

Az amerikai gazdasági, politikai érdekeket kiszolgáló brüsszeli vezetés okán naponta versenyhelyzeti hátrányba kerülő európai nagyvállalatok fogják elmozdítani Ursulát. A szomorú az, hogy a magyar ugaron tenyésző primitív emberek, demagóg bolsi ketrecharcosok ezekből semmit sem értenek, így saját családjaik, gyermekeik ellen dolgoznak. Már akinek van. Az itt kommentelők közül gyorsan kiderül, hogy kinek nincs.....

Azt még mindig nem értem, hogy miért rendelt Ursula 1,8 milliárd Pfizer vakcinát sms-ben?
Azt sem értem, hogy miért rendelt a háború kitörése előtt, januárban 120 hajó lng gázt?
Ha ezekre választ kapunk, elhisszük a valódi fordulatot. Addig esti mese.

Teljesen felesleges az EP -nek két helyszín.

Megfizeted faszikám, és köszönd kedvenceidnek, akik mindent megtesznek azért, hogy neked legyen mit megfizetnek. És imádd őket változatlanul.

Már a németek, franciák, olaszok mondják, hogy az EB túlzásba viszi a velünk való szemétkedést, de a kedvenc ellenzéki politikusaid ezt sem veszik észre, ők tovább dolgoznak az ország ellen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés