Drasztikus fordulat: európai eszmeváltás jöhet a túlélés érdekében

2022. december 06. 18:50

A Politico szerint újra fogja gondolni az Európai Unió az eszméit, hogy túléljen.

2022. december 06. 18:50
null

Európa az első: Brüsszel felkészül a szabadkereskedelmi eszmék kidobására – írta meg a Politico. Mint írták, „a nyitottabb kereskedelem korábban nem volt kérdés az EU számára. Most az európai iparágak a túlélésért küzdenek”. Kifejtették, hogy a szabályokon alapuló nyílt kereskedelem utolsó nagy védelmezője, az Európai Unió, hamarosan elbukik.

A lap szerint a bukás lassított felvételben történik, és a vége fájdalmas lesz.

A meglátásuk szerint „ha a világ legnagyobb kereskedelmi tömbje feladja a szabad kereskedelem koncepcióját, az az egész világgazdaságnak ártani fog”.

Európa az első

A Politico szerint új korszak kezdődik az unión belül, mindezt Ursula von der Leyen nyilatkozatára alapozzák. „Versenytársaink új, magabiztos iparpolitikája strukturális választ igényel” – jelentette ki Von der Leyen vasárnap egy kritikus hangvételű felszólalásában.

A Politico szerint Von der Leyen a Párizsból és Washingtonból érkező, nagyobb stratégiai autonómiát vagy szigorú exportkorlátozásokat követelő, egyre növekvő kihívásokat érti. A lap ezek után kifejtette, hogy a szabadkereskedelmi versenyben alulmaradt Amerikához és Kínához képest.

Nyitókép: Mandiner Archív

Kapcsolódó cikkek

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
osbehemot
2022. december 07. 15:37
Támogatom. De egyúttal a kultúrbalos szarságok se áramoljanak ide Amerikából.
suwar
2022. december 07. 11:30
"Drasztikus fordulat: európai eszmeváltás jöhet a túlélés érdekében" Már megint beigazolódik a nagy mondás. Orbánnak sosincs igaza, de mindig igaza lesz. (Csak most minél előbb legyen).
Európai téridő
2022. december 07. 08:17
A Politico az amerikai érdekeket sugalmazza a bugyuta brüsszeli bagázsnak. Nekik ez eddig fel sem tűnt, annyira ostoba hülyelvtársak és elvtársnők? Vagy félre néztek és felvették a kasszánál a júdáspénzt?
Reszelő Aladár
2022. december 07. 07:53
Tessék mondani ezt a függetlenedés a sok beültetett washingtoni bürokratával hogyan fog menni? Amúgy Trumpot ostorozták a szabadkereskedelem korlátozásával, de most éppen Bident ünneplik az összecsukásával. Mind1. Európa lemaradt és jelenleg a világ már csak gazdag nyugdíjjasként tekint ránk, amíg pénzünk van, addig eladni is akarnak. Ha majd ez sem lesz, akkor továbblépnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik