Leesik az álla a lengyel Lidl áraitól, és ez nem a magyar áfakulcs miatt van

2022. december 6. 11:22
Kiderült: a lengyel Lidl boltok polcain sokkal több a lengyel termék, mint itthon a hazai.

Lengyelországban, egészen pontosan Zakopanéban járt a Világgazdaság újságírója, ahol a cikk tanulsága szerint több magyar turistával is találkozott.

Ezek a termékek olcsóbbak a lengyel Lidl-ben

Mint a cikk tájékoztat, a legszembetűnőbb különbséget a hazai Lidlben 700 forintért kapható Pilos Edam sajtnál találták, amely 5 zlotyba, azaz (87 forintos árfolyamon számolva) mintegy 430 forintba került. Hasonló árakkal találkoztak a margarinoknál, amelyek itthon szintén 800-900 forintos sávban kaphatók. Mint írták:

1 kiló csirkeszárny 1131 forintba, a vöröshagyma 348 forintba, a szeletelt sertéskaraj pedig 957 forintba került kilónként.

A csirkemellből többféle is volt a pultban, a 40 zlotys, 3500 forintos mellett 20 zlotyért, tehát 1700-1800 forintért is vásárolhattak volna.

A Világgazdaság cikkében ugyanakkor aláhúzta: jól látható volt a lengyel Lidl termékkínálatában, hogy sokkal több a lengyel termék, mint az itthoni áruházakban a magyar. 

A portál teljes cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: Nicolas Guyonnet / Hans Lucas / AFP. Illusztráció.

Összesen 220 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mer a Fidesz a kanyarban előz!
Mér nem érted?

A Mizo Trappista sajt 6 hetes érlelésű 700 g 5000 Ft ez 7000 Ft/kg- os ár, ez mennyi a lengyeleknél? Itt is vannak hitvány sajtok, de azok felejtősek, vettem egyszer aztán csupa penész lett.

De ugye tudod, hogy most hol vannak azok az "elvtársak"???

https://ertelemblog.wordpress...

Sokszor a Lidl legalábbis beéri a CBA árait, annak ellenére, hogy jóval nagyobb anyagi mozgástere van.
Korábban még bő 20% különbség volt köztük - ha nálunk is a lengyel árak + áfakülönbség + cégadó lenne a termékek árán, akkor maradt volna ez a különbség...

De legalább annak idején megmagyarázták az Szdsz gazdasági szakértői, hogy a csehszlovák, lengyel kuponos privatizáció rossz, magyar privatizáció jó.
Aztán mire kiderült, hogy akkor nem mondtak igazat, már rég felszívódott az Szdsz...

Ez egy tragédia, az, ahogy itthon ment. Lengyelország más, ott még az is általában lengyel, aki más, és mások voltak az arányok is a vezetésben.

Ez az igazi különbség, meg a jól múködő egyház és h. a szerencsétlen cigányok NEM húzódtak oda fel, a hideg miatt sem, és a mezőgazdaság, az ott végig maradt magánvállalkozás, könnyű volt az átmenet.

Nyilván még van sok különbség, pl. az, h. nagyon tudnak dolgozni, a vidéki fiatal férfiak úgy nőnek fel, h. az építőipari szakmákhoz egészen jól értenek, hosszas tanulmányok nélkül is. Egész Európában általánosan a lengyelek lakásfelújítanak.

Ja, vessünk össze egy gimnáziumi kisz titkári pozíciót egy MSZMP KB tagsággal. Most viccelsz, ugye?

Gödörből indultak, ragyogó személyi feltételekkel és szép, nagy, gazdag lehetőségű országgal. Tudtak vele élni. Talán a Jóisten segítsége, amit tudtak kérni? A különbség Wajda és a mi ajnározott Jancsónk között szinte magáért beszél.

Ennek ellenére hinnünk kell, h. lesz ez még jobb itthon is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés