Drónnal támadtak egy orosz légibázisra hétfőn

2022. december 6. 11:11
Két katona, és két stratégiai bombázó is megsérült.

Két orosz katonai repülőtéren robbanások történtek – írta meg hétfő cikkében a Politico. A lap szerint a két objektum közül legalább az egyiket Moszkva az Ukrajna elleni légicsapásokra tartja fenn.

Dróntámadás érte a légibázist

Az orosz és ukrán közösségi médiában közzétett felvételek szerint egy drón csapódott be az ukrán határtól több mint 600 kilométerre keletre fekvő Szaratov régióban lévő Engels-2 légibázison. Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadója elmondta, hogy Oroszország a légibázist Ukrajna elleni rakétacsapásokhoz használja a háború kezdete óta.

Egy drón megrongált két Tu-95-ös repülőgépet [stratégiai bombázók]... Két katona megsebesült, kórházba szállították őket”

– tette hozzá Gerascsenko, összefoglalva a hétfői médiajelentéseket.

Roman Busargin szaratovi területi kormányzó a közösségi médiában közölte, hogy „a város lakónegyedeiben nem történtek rendkívüli események. Nincs ok az aggodalomra. A polgári infrastruktúra nem sérült meg”.

Az orosz média arról is beszámolt, hogy egy másik robbanás egy Moszkvától mintegy 200 kilométerre délkeletre fekvő Rjazany városon kívüli repülőteret ért.

A robbanás a repülőtér parkolójában történt, három ember meghalt, öten pedig megsérültek

– jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség. Hozzátették: a repülőtéren egy üzemanyagtartály felrobbanása miatt haltak meg az emberek.

Szarkasztikus ukrán reakció

A Politico szerint az ukrán katonai parancsnokság nem volt hajlandó kommentálni a történteket. Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője a közösségi médiában a robbanásokról szóló beszámolót egy ironikus kérdéssel tette közzé: „Ki tette ezt?”„Két stratégiai bombázó megsérült. Vannak halottak és sebesültek. [Mi] gyászolunk” – írta szarkasztikusan.

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának tanácsadója azt mondta, hogy „ha valamit más országok légterébe indítanak, akkor előbb-utóbb az ismeretlen repülő tárgyak visszatérnek a kiindulási pontra”.

A Föld kerek – fedezte fel Galileo. A Kremlben nem tanultak csillagászatot

– tette hozzá.

Kimattolta Putyin az amerikai hírszerzést, több mint száz rakétával cáfolt rá a kijelentésükre

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés