Kormányzati trükk az ársapka kivezetésére?

2022. december 5. 16:35

Márki-Zay Péter
Facebook
Ne legyenek illúzióink, a most kialakult helyzet minden bizonnyal mesterségesen lett gerjesztve.

„Kormányzati trükk az ársapka kivezetésére?

Hónapok óta fennakadás tapasztalható az ársapkás üzemanyagoknál, amely mostanra országos problémává duzzadt. Olyan szintű gondokat okoz a hiány, hogy az már veszélyezteti a lakossági ellátást. A kérdés pedig, meddig tartható fenn az ársapka? A kormány a 480 forintos befagyasztott árral, minden terhet a szolgáltatókra hárított át eddig, míg önmagát a kegyes védelmező szerepébe helyezi. Hamarosan pedig minden további terhet a lakossággal fog megfizettetni.

Ne legyenek illúzióink, ugyanis a most kialakult helyzet minden bizonnyal mesterségesen lett gerjesztve, hogy lehetőséget biztosítson a kormánynak, hogy eltörölje az üzemanyagok hatósági árát. Ez lesz Orbánék újabb trükkje, amellyel saját magukat mentegetve akarják becsapni ismét a társadalmat. Ha a kormány valóban megoldást szeretne, hogy ne háruljon elviselhetetlen extra teher a lakosságra, akkor üzemanyagok jövedéki adóját kell csökkentenie.

Ezt azonban várhatóan nem fogja meglépni a Fidesz, hiszen akkor kevesebb pénz állna a rendelkezésükre, amit át lehet csorgatni pl. Mészárosnak, az Alapjogokért Központnak, a Megafonnak és egyéb olyan szervezeteknek, ahol a közpénz elveszíti közpénzjellegét és magánvagyonként a Fidesz érdekeit szolgálja. Tehát míg kormányzati propagandára, fideszes körök gazdagodására továbbra is rendelkezésre állnak majd a százmilliárdok, addig a lakosságnak még mélyebbre kell nyúlnia az amúgy is teljesen kiürülő pénztárcákban.”

***

Hol lehet még tankolni? Írja meg kommentben tapasztalatait folyamatosan frissülő cikkünkhöz!

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A zorbán becsapta az embereket, mert nem lesz örök ársapka. Ami eddig a piaci ár alatt volt, és kevesebbet fizettünk érte, azzal is becsapott mindenkit. Mert nem is. Vagy igen, de majd valamikor már nem.

Márki-Zay három milliárddal lett gerjesztve. (Mikro adománybul.)

A kanyarban előz a válságálló magyar gazdaság!
2/3!
A kínaiak pedig továbbra sem fizetnek se vámot, se, adót, se járulékot.
http://www-harommajom.hu

De jó nekünk!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés