Kiesésre állunk

2022. december 3. 15:33

Németh Péter
Népszava
Tizenkét és fél év után Európa eljutott odáig, hogy átlásson a Vezér mesterkedésein.

„A kormányoldal győzelmi jelentéseket ad az Európai Bizottság döntéséről, és önök is azt nyilatkozták, hogy győztek – kezdte a beszélgetést még szerda este Rónai Egon az ATV-ben Dobrev Klárával, és bár a DK árnyék-miniszterelnöke nem mondta, hogy ők bizony nem győztek, de nyugodtan megtehette volna.

Nyugodtan, hisz egy olyan ügyben tett le javaslatot a pénzügyminiszterek tanácsa elé az EB, amelyben sok mindenről lehet beszélni, de győzelemről semmiképp.

Hogy a kormány, és itt különösen hangsúlyos, hogy az Orbán Viktor vezette kormány örökké minden párharcot megnyer, azt már megszoktuk. Amit nyilvánvalóan elveszít azt is, mindez pedig a miniszterelnök személyiségéből fakad. 

Egyrészt az, hogy örökké harcban és háborúban áll, változó ellenfelekkel, másrészt mindenből diadalmasan kerül ki.

Itt és most súlyos milliárdokról volt – van – szó, amelynek kiinduló pontja épp a kormányzat. Jelesül az, hogy tizenkét és fél év után Európa eljutott odáig, hogy ne higgyen a magyar vezetésnek, hogy átlásson a Vezér mesterkedésein, és hangsúlyt adjon annak, hogy egy demokratikus szövetség hibázik, ha keblére ölel egy merőben antidemokratikusan működtetett országot. A dilemma vált kiélezetté: adjon-e a szövetség pénzt – vissza nem térítendő támogatás, például – egy olyan tagjának, amely folyamatosan szembemegy vele, becsapja saját népét, miközben nagy ütemben emeli ki a közös zsebből a sajátjába az euró milliárdokat? Illetve: adjon-e hitelt egy ilyen ígérethalmaznak, ahol az ígéretek közepette is farba rúgják a demokráciát.

Vajon tényleg szabad-e a győzelem-vereség dimenziójában említenünk a legyenek-e szankciók Magyarország ellen, vagy sem dilemmáját, miközben ha nem jön pénz az egész társadalom veszít, ha meg jön, akkor – nagy eséllyel – ugyanaz folytatódik, ami eddig történt? Hiszen látjuk: miközben a tanárok, diákok képviselői az Európai Unióban mondják el, miként is alázzák meg őket saját hazájukban, másnap reggel a Belügyminisztérium példát statuál, is kirúg nyolc pedagógust. Milyen győzelemről, kinek a győzelméről beszélünk ilyenkor?”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a paraszt simán hitlerezi Orbánt ("Vezér"). Úgy, hogy nyilván a Németpéter fél rokonságát elgázosította a Hitler.
A Németpéter életben van, jólétben él Budapesten. Hazudozásból él meg, de jól. Senki nem bántja, csak max. a mája készül ki.
Közben hitlerezi a magyar miniszterelnököt, akinek azért van köze ahhoz, hogy Némethpéter jólétben tudjon élni.
Normális dolog ez?
(Remélem, hogy valamelyik halott felmenője visszajön a túlvilágról, ciánt töm a szemétláda hitlerező szájába, hogy tudja, mit is jelent Hitler! Rohadjanak meg az ilyen Németpéter félék!)

Mondjuk ha nekem irtotta volna a felmenőimet Hitler, akkor most odamennék a Némethpéterhez és Debrecenig pofoznám. A hitelerezése miatt.

A Népszava még él?

VESZTÉSRE, itthon, 12 éve ti álltok. Lassan érezzük a háború okozta gondokat, és mégis. Ostoba és szemét alak.

Amit az EU vezetése művel Magyarországgal, azzal tisztességes magyar ember NEM érthet egyet, nemhogy reménykedjék abban, h. a gazdaságirányítástól kezdve mindenben kudarcot vallott ellenzék majd ennek a minősíthetetlen tárgyalási metódust követő társaságnak a "jóvoltából" visszatérhet a hatalomba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés