Giorgia Meloni „kötelességének” nevezte Ukrajna katonai és pénzügyi támogatását

2022. december 3. 17:13
„Ne féljetek a józan ész hangján beszélni, védeni országaink szabadságát és jólétét”  – hangoztatta az olasz kormányfő.

Az Európai Uniónak (EU) védenie kell külső határait, csak a valódi menekülteket kell befogadnia – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakció Varsói Csúcs (Warsaw Summit) című konferenciáján szombaton lejátszott videoüzenetében.

Meloni a kétnapos konferenciát záró, Álmaink Európája című panelbeszélgetésben szerepelt felszólalóként, és online jelentkezett be oda Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke is, valamint beszédet mondott Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.    

Meg kell találni a közös megoldást az EU-ba történő bevándorlásra”

– hangsúlyozta Meloni. Az uniónak védenie kell külső határait, „nem kényszerítheti lakosait az illegális bevándorlók tömegeinek befogadására” – tette hozzá. Kijelentette: „szolidaritásunkat csak azoknak kell megadnunk, akik valóban fenyegetés és üldöztetés elől menekülnek”.    

Közös érdek és kötelesség Ukrajna támogatása

A demográfiai problémákkal kapcsolatban Meloni kiemelte a család védelmének fontosságát. Az ukrajnai háborúról beszélve az EU- és a NATO-tagállamok közös érdekének és kötelességének nevezte Ukrajna további katonai és pénzügyi támogatását az e szervezetekben vállalt kötelességek teljesítéseként. A háború gazdasági következményeit említve a szállítási láncok lerövidítését, a vállalkozások túlzott szabályozásának és megadóztatásának lazítását szorgalmazta.  

Arra szólította fel a konferencia résztvevőit, hogy védjék meg a közösen vallott értékeket.

„Ne féljetek a józan ész hangján beszélni, védeni országaink szabadságát és jólétét”  – hangoztatta. Meggyőződését fejezte ki, hogy Európa jövője konzervatív lesz.

(MTI)

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Európa: a képmutatás csimborasszója.

Ami Ukrajnát illeti, Itália nem szuverén ország, az amerikai támaszpontok árnyékában nincs önálló olasz külpolitika, mindegy, hogy melyik politikai oldal van kormányon.
Az MTI hézagosan informál - mindig is ezt tette - , nem hozta le, hogy Meloni a migráció kezelésének valódi, uniós szintű, azaz közös kezelési mechanizmusát szorgalmazta. Többek között a repatriálás közös rendszerét is. Az olasz kormány, több tárca bevonásával most dolgozik egy bevándorlási törvény kidolgozásán. A kiinduló helyzet, hogy szükség van külföldi munkaerőre, de azokat célirányosan, előre pontosítva az adott migránsok foglalkoztatási területét szeretnének organizálni. Némileg hajazna az ausztrál metódusra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés