Lattmann Tamás szerint Magyarország államformája: „veszélyhelyzet”

2022. december 2. 21:20
„Ha már kormányozni nem sikerül, legalább veszélyeket rajzolgassunk a falra, hadd rettegjenek az emberek” – hangoztatja a nemzetközi jogász.

Az október 28-i közlönyből kiderült, a kormány meghosszabbította „háborús veszélyhelyzet” hatályát. „(...) egyvalami biztos, az ország új állam- illetve kormányformát nyert magának. Ha már kormányozni nem sikerül, legalább veszélyeket rajzolgassunk a falra, hadd rettegjenek az emberek”írja blogján Lattmann Tamás.

A nemzetközi jogász úgy véli: „Szakmai értelemben azért az valahol vicces, hogy miközben itthon nagy dérdúrral bejelentik ezeket a veszélyhelyzeteket, aminek eredményeképpen a jogállamiság legnagyobb dicsőségére a legfőbb szabályozó eszközzé lassan tényleg az istenkirálysági szempillarebegtetés válik (és mindenféle marhaságokat találnak ki azokkal, amiknek jó eséllyel amúgy semmi hatásuk a válságra, rosszabb esetben rontanak a helyzeten, lásd ársapkák), addig úgy tűnik, hogy elfelejtik, hogy mindezt egy vagy több derogáció formájában jelezni kéne pl. az Európa Tanács felé, hogy az európai emberi jogi egyezmény alkalmazása során figyelembe lehessen venni a »nemzet létét fenyegető« veszélyt”. Hozzátette:

„Vagy nem elfelejtik, hanem nem szeretnék, hogy pl. a strasbourgi bíróság rögtön a képükbe röhögjön emiatt. Így majd csak később fog.

Addig meg Varga Judit még turnézgathat azzal, hogy ő nem is tudja, mi is az a jogállamiság, szóval nincs is. Hát itt tényleg nincs

– fogalmaz Lattmann.

Nyitókép forrása: Facebook

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Edmond Rostand:
Cyrano de Bergerac monológjában ilyent mond:
"De szellemet, boldogtalan dudás,
Azt nem ismer, s azt tudja csak,
Hogy hülye fráter is lehet lovag"!

Lattman Tamás szövege mutatja, hogy hülye fráter is lehet nemzetközi jogász.

Másképpen fogalmazva: ha már jogállam, akkor a jogban vádaskodni, majd ítélkezni konkrét, pontosan megfogalmazott paragrafusok alapján lehet. Itt viszont politikai ízlések, politikai vélemények vannak, ezek hangzanak el. Ráadásul az alapszerződések is általánosságokat tartalmaznak, amelyeket mindig a pillanatnyi alkalomhoz illően értelmeznek, vagy forgatnak ki.

Ha az ellenünk folyó hadjárat konkrét jogi megfogalmazásokon, paragrafusokon alapulna, akkor ez az egész már vagy így, vagy úgy eldőlhetett volna. Pont az évek óta tartó huzavona mutatja, hogy az egész eljárásnak nincs egyértelműen pontos jogi alapja.

Te, mint kívülálló, miért szólsz bele? Még magyarul sem tudsz tisztességesen.

Ő egy sértett ember. 2019. óta nem tudta feldolgozni, hogy elzavarták a nke-ről
szexista bejegyzés miatt.

Kedves Lattmasnn úr, a veszélyhelyzet, az veszélyhelyzet.

Ezt tőlük kérdezzed meg.

1968-ban a katonailag megszállt csehszlovákok is visszatértek a karámba. Most ugyanez a diktatórikus szovjet módszer van, csak gazdasági téren.

Te lényegébe annak örülsz, hogy ez a diktatúra működik. De ez is végezheti úgy, mint a szovjet diktatúra.

Igen a kormány hozza a törvényeket, aztán jön Brüsszel, hogy jogállam, demokrácia, sohasem volt ilyen-olyan jogok, és nyíltan arra játszanak, hogy gazdaságilag tönkretegyenek. Ez az EU már diktatúra lett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés