Nagyvonalú gesztus volt a magyar államfő ukrajnai látogatása

2022. december 2. 14:51

Bánó Attila
Magyar Nemzet
Bár az ukrán sajtó másként látta, de ez a látogatás nagyvonalú magyar gesztus volt Ukrajnának.

„Bár az ukrán sajtó másként látta, de ez a látogatás nagyvonalú magyar gesztus volt Ukrajnának. Az ottani kormányzat ugyanis régóta eltűri magyargyűlölő politikusok és aktivisták randalírozását, a kárpátaljai magyar kisebbség lelki és fizikai terrorizálását, ami elfogadhatatlan.

A látogatás alkalmából a Telegraf hírportálon az egyik ukrán »politikai szakértő« megjegyezte, hogy »a magyar elnöknő aligha kér majd bocsánatot Orbán Viktor ukránellenes kirohanásaiért«. 

Elképesztő, ráadásul minden alapot nélkülöző modortalanság. Ehhez sajnos különleges képességük van egyes ukrán publicistáknak és politikusoknak.

Miért is kellett volna bocsánatot kérni? Orbán Viktornak ugyanis soha nem voltak és nincsenek ukránellenes kirohanásai. 

Ezzel szemben egy magyarellenességéről elhíresült ukrán parlamenti képviselő (mellesleg az Egységes Közép nevű párt elnöke és a munkácsi szobordöntő polgármester apja) nevezte a magyarokat »apró korcsoknak«, amiért a focikedvelő miniszterelnök egy Nagy-Magyarország térképpel díszített szurkolói sálat merészelt elfogadni és kis időre magára venni. 

Ez a szalonképtelen ukrán figura – a Pestisrácok.hu szerint − azt is kijelentette, hogy »Magyarország összes emlékét ki kell törölni Kárpátaljáról«.

Hát igen, a futóbolondokhoz kell a türelem. Kisebbségi sorba kényszerített magyar testvéreinkhez és ezeréves történelmünkhöz fűződő erős kötődéseinkről nem beszélhetünk olyanoknak, akiknek a beszűkült gondolkodásából csak magyargyűlöletre futja”.

Nyitókép: Ruslan Kaniuka / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

epp ezert volt hiba.
ne tegyunk gesztusokat annak a mocskos naci bandanak

a keleti arroganciát, követelőzést, fenyegetést, durvaságot

az nem keleti. az 100% ukran, pontosabban banderista.

De nagyvonalú gesztus volt. Az Ukránok azért kérték, hogy Novák segítsen őket karitatív színben feltüntetni, miközben nyilvánvaló, hogy a búzaszállítmányaik nem a harmadik világba mennek, hanem maximum fegyvert vesznek rajta, másfelől Novák kihasználta a lehetőséget, hogy kárpátaljaiakat látogasson, amivel felhívta a figyelmet ennek a kisebbségnek a létére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés