Karácsony: Nincs érdemi kihívóm ellenzéken belül, arra készülök, hogy én leszek a jelölt

2022. december 1. 19:03
A főpolgármester a Partizánnak adott interjút.

Interjút adott a Gulyás Mártonnak Partizán csatornáján Karácsony Gergely. A téma Budapest elmúlt három éve, a párbeszédes városvezető teljesítménye volt, de szóba került a 2024-es választás is. Annál is inkább, mivel az elmúlt hónapokban Karácsony több szövetségese is belengette, hogy kifarolnak mögüle: Gyurcsány Ferenc mellett az újdonsült MSZP-társelnök, Komjáthi Imre is erről beszélt a Spirit FM-en.

„Van-e jelenleg az ellenzéki térfélen érdemi ellenjelölt veled szemben?

 – kérdezte Karácsonyt Gulyás.

„Nincs” – jött a válasz, majd a főpolgármester hozzátette: a fent idézett kijelentések oka lehet, hogy „elkezdődött egy tánc” az elelnzéke belül, amely nemcsak a főpolgármesterségről, hanem sok száz más pozícióról is szól, a baloldali pártok pedig így akarják megmutatni magukat.

„Arra készülök, hogy én leszek az ellenzéki pártok 2024-es jelöltje, bennem ezzel kapcsolatban semmilyen kétség nincs”  – szögezte le Karácsony.

Hozzátette:nem jelölt, hanem támogatott jelölt szeretne lenni. Mint elmondta, ez arra adott stratégia, hogy egy napon lesznek az önkormányzati és az EP-választások, ahol feltehetőleg egymással versengő ellenzéki listák lesznek.

„Ez felvet egy csomó problémát, amire választ kell adni. Az egyik válasz az, hogy a pártokat úgyis ez érdekli elsősorban, itt akarják megvívni a belső küzdelmeiket, ami nem biztos, hogy az ellenzék belső dinamizmusa és 2026 szempontjából katasztrófa. Nem gondolom az, hogy ez egy rossz dolog, de megvan ennek az ára. Ennek az árát azonban én nem akarom megfizetni” – ecsetelte Karácsony. Szerinte úgy lehet megoldani a helyzetet, ha az önkormányzati választás a településekről szól. Kiderült azonban, hogy még nincs végső döntés, és pártokon belül is „morfondíroznak” még a stratégiáról.

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tetszik a semmittevés ugye? Újabb 5 év alvás és lógás. Szép program, Gelike.

Selejt a selejttel versenyez...ha belegondolok, hogy milyen kvalitású Milánó polgármestere, hát Karácsony, nem is tudom, hogy mit hozzak fel példaként az alkalmatlanságra, a tehetségtelenségre. Akkor már szűkebb pátriám, a XIII.kerület szakmailag, intellektuálisan messze felkészültebb polgármestere legyen a főváros új vezetője. Nem kellene ismét lesüllyedni Karácsony szintjére.......

Geli lehet az új Demszky. 2019-ben sem a tehetsége miatt nyert, hanem mert a Fidesz külföldi nyomásra lényegében kampány nélkül odaadta neki Budapestet.

Egy éve is arra készültél, hogy te leszel a jelölt. A miniszterelnök-jelölt. Nem volt úgymond ellenfeled. 99% mozgalom, Financial Times, milliárdok.

Aztán elütött a villamos.

Politikai hulla vagy.

Még elütheti a villamos ... megint.

Karácsony mégsem mondhatja ki nyíltan, hogy kesztyűbábnak jelentkezik be újabb öt évre. Ül a maga kis homokozójában és boldog vigyorral végrehajtja, ami mondanak neki. Ettől érzi magát valakinek egy senki, aki mögött nincs saját politikai tömb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés