A jogállamisági ülésre nem mást hívtak, mint két baloldali „szakértőt”

2022. december 1. 15:09

Hidvéghi Balázs
Facebook
Pártatlanság brüsszeli módra.

„PÁRTATLANSÁG BRÜSSZELI MÓDRA!

A hírhedt LIBE Bizottság ma a jogállamiság európai helyzetéről folytat eszmecserét. Arra azonban nagyon figyeltek, nehogy olyan »szakértőt« hívjanak meg az ülésre, aki esetleg mást mondana Magyarországról, mint a baloldali mantra. Így ott lesz az a Polyák Gábor, aki a tavaszi választási kampányban a baloldal médiapolitikai kabinetjének a vezetője volt, valamint Bárd Petra, a Soros-féle CEU kutatója. Ez így nem eszmecsere, hanem csak a Brüsszelben szokásos egyoldalú gyalázkodás, amiért Magyarországnak jobboldali kormánya van. A LIBE Bizottság elnökénél levélben tiltakoztam:

Tisztelt Elnök úr!
A Parlamentközi Bizottság december 1-jei, 'A jogállamiság helyzete az EU-ban' című ülése kapcsán fordulok Önhöz.

Megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy a LIBE bizottság olyan meghallgatást szervez, amely egy újabb politikailag motivált kísérlet Magyarország megtámadására és lejáratására.

Felháborítónak tartom, hogy a LIBE Bizottság olyan magyar 'szakértőket' hívott meg, akiknek politikai pártatlansága erősen megkérdőjelezhető. Nem idegen tőlük a nyílt pártpolitikai nyilatkozatok megtétele, Polyák Gábor még az Egyesült Ellenzék sajtó- és médiapolitikai kabinetvezetőjeként is szolgált a 2022-es parlamenti választási kampányban.

Egy olyan heves vitában, mint a jogállamisági, elvárható, hogy valóban független, különböző nézeteket képviselő szakértőket hívjanak meg, ami lehetővé teszi a szakmai alapú párbeszédet. Ezért kérem Önt, mint a LIBE Bizottság elnökét, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben a napirendek megalkotásakor és a résztvevők meghívásakor kivétel nélkül a tisztesség és az objektivitás elvét alkalmazzák.

Tisztelettel:
Hidvéghi Balázs, a Fidesz delegációjának európai parlamenti képviselője

Nyitókép: Hidvéghi Balázs Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés