Elfogyott a levegő körülöttük, és hamarosan lejár a idejük

2022. november 30. 17:15

Donáth Anna
Facebook
Arrogáns módon semmibe vették a figyelmeztetéseket, és most könnyen lehet, hogy az egész ország issza meg ennek a levét.

„A magyar kormány 12 évig semmibe vette a közös EU-s szabályokat, és az Európai Bizottság szerint nincs elegendő garancia arra, hogy ez a jövőben ne folytatnódna. Ezért az Ursula Von der Leyen vezette Bizottság úgy döntött, 3000 milliárd forint megvonására tesz javaslatot az Európa Tanácsnak a mostani 7 éves ciklusra járó EU-s támogatásokból. Abból a pénzből, amit tavaly óta nem adtak oda Magyarországnak.

A Tanács legkésőbb december közepén hoz végső döntést a pénz sorsáról. Ha helyt ad a Bizottság kérésének, hatalmas veszteség éri az országot. Elképzelhetetlenül sok pénzről van ugyanis szó.

Ennyiből 5 évre előre meg lehetne duplázni minden magyar pedagógus bérét. Ez több pénz, mint az idén a TELJES magyar egészségügyre tervezett összes kiadás együttvéve. 3000 milliárd forint elvesztése olyan, mintha 2 évre befagyasztanánk minden, Magyarországnak járó EU-s támogatást.

A hírre azonnal a Bizottság elnökéhez, Ursula Von der Leyenhez fordultam, és kértem, hogy vizsgálja meg a pénz közvetlen odaítélésének lehetőségét a magyar önkormányzatoknak, civileknek és helyi cégeknek. De ennek eredményétől függetlenül kijelenthető, hogy a magyar kormány teljesítménye vállalhatatlan.

Az egész nemzetet hagyták cserben egy olyan ügyben, ahol évek óta tudható volt, hogy mit kellene tenniük, és mi lesz a következménye a tétlenségüknek. Arrogáns módon semmibe vették a figyelmeztetéseket, és most könnyen lehet, hogy az egész ország issza meg ennek a levét.

Elfogyott a levegő körülöttük, és hamarosan lejár a idejük. Egy olyan kormánynak ugyanis, amelyik veszélybe sodor 3000 milliárd forint bevételt egy válság közepén, egy normálisan működő államban egyetlen dolga maradna: a lemondás.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És milyen szép az, amikor a helytartónak kiszemelt elismeri ezt az Übermensch-tudatot és hajbókol nekik, igényeik elébe szalad, pitizik és jópofizik, a népére pedig rá se hederít, inkább újra és újra ráront és mindenfélékről kioktatja, mert ő nagyon jártas ám az internacionalizmusban, ezért fizetik őt a nyugati urak, hölgyek.
Jártas az internacionalizmusban, mint Dobrev. Egész családjuk a kommunizmusban irult-virult, ezt ismerik, ezt szeretik.

Önkormányzatoknak? Pl. Karácsonynak, akinek kifolyik a kezéből a pénz a 40 rablónak?
Felhívtad Ursulát ás bemószeroltad a kormányt?
Mintha nem tudnád, hogy az a pénzek akadálya, hogy jobboldali a kormányunk és nem egy komcsi-libsi, mint amilyen a momentum is és az egész moslékellenzék.

Azért alkalomadtán gondolkodj el majd rajta, miért áll 3-4%-on Donáth Momentuma...

És hová tűnt Jourova?
Vele szokott Anna esténként csacsogni!
Miért kellett kivonni a forgalomból? Tán valami titkolni való ügye lett?

LOL
Majd a szovj... akarom mondani brüsszeli csapatok FELSZABADÍTJÁK Magyarországot!!!444!!!

Elmebetegek vagytok.

Idegen megszállás alatt lennénk jelenleg?!? Nofene.

Elmebetegek vagytok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés