Pankotai Lili állítja: tanárai „pszichológiai hadviselést” folytattak ellene, hogy távozzon az iskolából

2022. november 29. 21:45
Az ellenzéki aktivista diáklány úgy érzi, az iskola vezetése őt tette felelőssé a „kormányközeli média cikkei és a presztízsveszteség miatt”.

Két hete derült ki, hogy Pankotai Lili, az október 23-ai tanár- és diáktüntetések egyik felszólalója iskolát vált. Az ügy előzménye, hogy a Ciszterci Rend pécsi Nagy Lajos Gimnáziumának igazgatója nyilatkozatban határolódott el diákjának beszédétől, mondván: az elmondottak nem összeegyeztethetőek össze az egyházi értékekkel. 

A Telex külön cikkben foglalta össze Pankotai Lili a Szabad Pécsnek és a Szabad Európának adott interjúját, melyekben többek között elmondja, mi miatt döntött az iskolaváltás mellett. A portálon azt írják: Lili egyből leszögezte, hogy nem kirúgták, hanem ő döntött úgy, hogy kiiratkozik, ugyanakkor

a tanári kar nyomás alá helyezte, hogy önszántából hagyja el az iskoláját.

Pankotai elmondása szerint az osztályfőnöke például kiküldte a teremből, és arra kérte a többieket, hogy győzzék meg őt, hogy ne menjen el velük kirándulni, különben az egész osztálykirándulás elmarad. Végül lefújták a kirándulást, és második félévre tették át az időpontot.

„Pszichológiai hadviselést folytatnak ellene”

Az október 23-i beszéd után Pankotai Lili többször is beszélt az iskola igazgatójával és az osztályfőnökével is, de egy idő után úgy érezte, hogy nem fog egyenlő bánásmódban részesülni, sőt, „pszichológiai hadviselést folytatnak ellene”, és

őt teszik felelőssé a kormányközeli média cikkei és a presztízsveszteség miatt.

„Az igazgató az engem tanító tanárokat nyilatkoztatta, és elmondása szerint – egy tanár kivételével – mindenki más azt nyilatkozta, hogy nem tudna velem együtt dolgozni a továbbiakban. (…) Véleményem szerint már csak egy utolsó gyomrost akartak rám mérni ezzel, és azzal, ahogyan ezt közölték” – mondta Pankotai.

Nyitókép: Facebook

Összesen 204 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit gondolt, megtűrik dísznek?

A tetteinknek következményei vannak.
Ilyen az élet.
El lehet menni.

Egyházi iskoláról lévén szó, Pankotai Lili mit keresett a maga obcenitásával egy ilyen intézményben? Van olyan, hogy az iskola elhatárolódik az intézmény szellemiségét sértő diákjától.

De mit szóljanak a fiatal, szép és okos cisznők akkor, ha egy dagadt, magát mentális zavarában éppen nőnek képzelő férfivel megnyeretik előttük a szépségversenyt?

Fiatal, megvezették, inkább sajnálom őt. Noár adhatna neki ingyen egy pulcsit.
Az iskola joggal érezheti úgy, hogy a Lili szégyent hozott rájuk.

Te agyhalott! Én, mint katolikus ember mélyen fel vagyok háborodva, hogy egy jónevű katolikus iskola végzős évfolyamába járhat olyan ember, mint Pankotai .

Nem a kormánykritikával, vagy a trágár beszéddel van a baj, hanem azzal, hogy minimum 4 év hittanulás után képes kiejteni a száján, hogy a kereszténység az elfogadásról szól.

Hát nem.

Én biztosan szóvá tenném, ha az iskolába járna a gyerekem hogy mégis, mi a büdös nyavaját tanítanak ezek az én gyerekemnek!

Igaz, nem igaz, a történetnek folytatódnia kell, hogy P. Lili tovább élvezze azt a közfigyelmet, amire annyira vágyik.

Az 1949- es antiklerikális nézetek egy cseppet sem változtak. Ugyanazok a büdös gazemberek vagytok, mint elődeitek.

Na, igen. A végzős gimnáziumi osztályokban szeptemberben van a kirándulás.

Ti komunista férgek mindent meg akartok határozni.

Semmi közöd a kereszténységhez, de előírásaid vannak felé.

Nem számít, hogy mit mondasz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés