Orbán nemcsak harcot, de arcot is veszít!

2022. november 28. 16:11

Ujhelyi István
Facebook
Orbán eddig rendre ügyesen sakkozott, de most beszűkültek a lépési lehetőségek.

„Az ember – különösen, ha politikus – örömmel és büszkén nyugtázza, ha igaza van, vagy legalábbis beigazolódik, amit másokhoz képest már jó előre jelzett. Nekem most egyáltalán nem öröm, hogy igazam lett és hiába figyelmeztettem hetekkel ezelőtt arra, hogy baj lesz. Napra pontosan két hete írtam akkori nyílt levelemben, hogy tudomásom van arról: minden kormányzati sikerpropagandával ellentétben az Európai Bizottság elégedetlen a magyar vállalásokkal, a felvizezett teljesítésekkel és ez akár érdemi pénzvesztéssel járhat. Sajnos, így lett.

A jelenlegi információk alapján az Európai Bizottság három nap múlva mutatja be a magyar kormány által az úgynevezett kondicionalitási mechanizmus keretében végrehajtott intézkedéseinek az értékelését és minden abba az irányba mutat, hogy bizonyos reformvállalásokkal, illetve azok teljesítésével elégedetlenek Brüsszelben. Emiatt pedig az Európai Bizottság várhatóan marad az eredeti és igen szigorú javaslatánál, vagyis három operatív programból összesen mintegy 7,5 millió euró, azaz több mint 3000 milliárd forint befagyasztását fogja javasolni. Valószínűsíthetően a Tanács nem fog szembe menni a Bizottság javaslatával, vagyis helyben fogja hagyni ezt a Fidesz-kormány elleni szankciót – különösen úgy, hogy ennek megerősítéséhez elég a minősített többség a Tanácsban, az pedig érezhetően megvan az Orbán-kormánnyal szemben. Csak egyetlen sokatmondó tény: a hagyományosan kompromisszumkereső és kompromisszumépítő Németország intézményi és tagállami körben is világossá tette, hogy osztja a Bizottság elégedetlenségét.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a bizottság egy gittegylet, hogy minden kuszivárog idő előtt?

Orbán eddig ügyesen sakkozott? Dehát folymatosan éppen elszigetelődött és bukott.

"Orbán eddig rendre ügyesen sakkozott"

Akkor mi a probléma?

Ők már előre tudják az eredményt, a kárörömüket próbálják egyelőre leplezni, úgy, ahogy.
Soha ne felejtsük el az ellenzéknek, ők teremtették meg az Uniónak a lehetőséget arra
,hogy a pénzeket visszatarthassák.
Ócska hazaárulók.
HAZAÁRULÓK vagytok, Újhelyi! És ezt rólatok soha senki le nem mossa.

Két eshetőség van: 1. A Bizottság nem köpi szembe magát, s ideadja a jogos magyar pénzt. 2. Szembe köpi magát, mert a jogos pénzt balos ideológiai okból nem adja ide.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés