De ki is a székesfehérvári püspök, Spányi Antal?

2022. november 28. 20:16

Perintfalvi Rita
Facebook
A nevét egyszer sem hallottuk, amikor a szegények mellett kellett volna kiállnia, például most a szociális törvény módosítása kapcsán.

„De ki is a székesfehérvári püspök, Spányi Antal? A nevét egyszer sem hallottuk, amikor a szegények mellett kellett volna kiállnia, például most a szociális törvény módosítása kapcsán. Hallgatott akkor is, amikor a menekültválság idején legalább a hazánkba érkező, és itt rövid ideig tartózkodó, bajbajutott, nélkülöző embereken püspökként sokat segíthetett volna. De hallgat most is, amikor az ország pedagógusai hónapok óta elszántan küzdenek a tanári szakma méltóságának visszaszerzéséért és az általuk nevelt diákok, vagyis a nemzetünk jövőjéért. Ezek a témák hidegen hagyják Krisztus tanítványát. Nem úgy a háború! Amiről persze megvan a vezér által előírt narratíva. Amit Spányi a maga végtelenül szervilis megalkuvásában lázasan követ, sőt hirdet, gondolom minden vasárnap a szószéken is. Mit mondott?

Szó szerint idézem a katolikus püspök szavait: »Az egyháznak világos a háborút elítélő tanítása. Nagyon is sokat imádkozunk azért, hogy legyen békesség. Nem értek egyet azokkal, akik azzal foglalkoznak, hogy ki kezdte. A verekedő gyerekeknél sem azt kell nézni, hogy ki adta az első pofont. A lényeg az, hogy nem szabad verekedni. (...) Az mellékes, hogy ki kezdte. A béke vagy a háború a kérdés. A békesség mindennél többet ér. A Szentatya is azt kéri, hogy üljenek le és tárgyaljanak. Borzasztó dolog, ami Ukrajnában történik, ezt el lehetett volna kerülni. Mindkét oldal óriási veszteségeket elszenvedve pusztítja a másikat, miközben súlyos válság felé sodródik a világ.«

Hát már, hogy ne lenne mindegy! Ez az elképzelés szégyentelen Püspök úr! Ön hogyan meri kereszténynek nevezni magát? És legfőképpen, hogyan meri Ferenc pápa nevét a szájára venni?”

Nyitókép: Mandiner Archív

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Perintfalvi, süket vagy?!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés