Német lap: Orbán tudja, hogy nem kaphatja vissza Nagy-Magyarországot

2022. november 28. 9:35
„Az Orbán-kormány minden adandó alkalommal feltépi a Trianon okozta sebeket” – írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Még ha Orbán Viktornak nincsenek is területi ambíciói, és nem tervezi szomszédai lerohanását, akkor is »megdöbbentően cinikus« tőle, hogy Nagy-Magyarországot ábrázoló sálat viselt, miközben Ukrajnában háború folyik” – írta Stephan Löwenstein a Frankfurter Allgemeine Zeitung hasábjain.

Löwenstein ezután azzal folytatta, hogy „ez vonatkozik a jelenlegi kampányára is, amelyben a bombákkal ellátott plakátokon nem a szomszédos ország bombázását, hanem az Oroszország elleni szankciókat ítéli el”

„Az Orbán-kormány minden adandó alkalommal feltépi a Trianon okozta sebeket, hivalkodó emlékművekkel vagy finom gesztusokkal, mint a nagy- magyarországos sál”

– hívta fel a figyelmet a lap újságírója.

Német lap: Orbán régóta szórakozik ilyen revansista jelképekkel

A Frankfurter Allgemeine Zeitung is foglalkozott azzal, hogy a miniszterelnök Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzésén Nagy-Magyarországot ábrázoló sálban jelent meg. Reinhard Veser véleménycikkében megjegyzi, miközben az orosz-ukrán háború kapcsán mindegyik érintett ország igyekszik cáfolni, hogy igényei lennének a Kreml felajánlott egyes ukrán területekre, addig Orbán Viktor teljesen máshogy reagál.

„A jó megoldás az európai egyesülés lenne”

„A jó megoldás azonban az európai egyesülés lenne: ha eltörlik a személyi ellenőrzéseket, nem kell többé valutát váltani, az emberek szabadon letelepedhetnek, és a szomszédos országok diplomáit elismerik, akkor a határoknak nem kell többé fájdalmat okozniuk” – vizionált egy alternatív jövőt a FAZ szerzője.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 244 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merjünk kicsik lenni? Nekünk legyen lelkiismeret furdalasink, mert az országhatáraink túloldalán is magyarok élnek? Elhiszem, hogy jobban tetszene nekik a ballib nemzeti politika, ami semmi sem volt, mert így nem éreztek semmit.

Ez a lemez már lejárt. Az őshonos kisebbségek ügyét lesöpörték az asztalról, pedig megvolt a hét országból több, mint egymillió aláírás.
Az európai bírósághoz többnyire hiába mennél, mert több, mint nyolcvan százalékban a bizottságnak adnak igazat.

Arról miért nem írnak a németek, hogy a zsidók kétezer év után is visszakövetelték és megkapták országukat? Pláne Hitleri segítséggel (Haavara agreement).

Lefordítom, mit mondott a FAZ szerzője: "Miért nem hajlandóak már végre utolsó szálig kivándorolni vagy asszimilálódni a trianoni határokkal más országba tolt magyarok?"
Aztán utána menjen el Dél-Tirolba és Katalóniába megkérdezni a helyiektől, hogy a mi francért nem voltak képesek ők is feladni az identitásukat, hiszen az annyival könnyebbé tenné Olaszország és Spanyolország dolgát...

Azt az egyet nem mondják ki, hogy OV semmilyen módon soha nem utalt teruletszerzesre. Minden ezzel kapcsolatos egyezményt betartunk!

De ez hogyan befolyásolná a nyelvhasználati jogokat, a történelmi identitást, stb. Vagy azokat is újraírnánk és mindenki németül/angolul beszélne?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés