Újabb karácsonyi spórolás: már fényvillamos sem lesz

2022. november 26. 19:35
Szerény belső díszítés lesz csak.

Girlanddal és hópelyhekkel készül a karácsonyra a BKV. A korábbi években megszokhattuk, hogy a közlekedési vállalat ún. fényvillamost indít, mely egy LED-karácsonyi fényekkel kidíszített járművet jelent, döntően a 2-es villamos vonalán. Azonban a spórolás miatt úgy tűnik, erről le kell mondaniuk a fővárosiaknak. 

A nagy újdonság, hogy a díszek mellett lesz egy QR-kód is, melyet beolvasva lehet támogatni az Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodáját. 

„Az ünnepek hangulatát idéző belső dekoráció: girlandok, színes gömbök, csillagok és hópelyhek felejthetetlen élménnyé teszik az utazást mindenki számára, aki akárcsak egyetlen megállónyira felszáll az Adventi Villamosra” – büszkélkedett közösségi oldalán a BKV, mely szerint az idei járat hétköznap délutánonként jár a 2-es vonalon 14 és 17 óra közt, míg az adventi hétvégéken 10 és 17 óra között.

A közösségi vállalat Facebook-posztja alatt több kommentelő is élesen bírálta a fővárost, amiért nem indította el a már ikonikussá vált fényvillamost, melyet a nyitóképünkön is látni. 

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés