NoÁr kikotyogta: tényleg nemzetközi tankönyvekből szervezik az ellenállást Magyarországon

2022. november 25. 13:50
A színész-aktivista maga részletezte, hogy milyen nemzetközi forrásokból dolgoznak a hazai ellenállók.

A magyar jobboldalon több alkalommal is részletesen foglalkoztak azzal, hogy az elmúlt évtized hazai ellenzéki mozgalmaiban milyen mintákat, sémákat, akár aktivista tankönyvekből származó, szó szerinti útmutatásokat követtek és követnek a szervezők.

A Mandiner hasábjain is bemutattuk már évekkel korábban, hogy

Szrgya Popovics szerb aktivista útmutatásai egyértelműen kimutathatók a hazai ellenzék tevékenységében,

különösen a pártokon kívüli aktivista körökben.

Idéztük már a neves amerikai baloldali aktivista-professzor, Saul Alinsky pontokba szedett receptjeit is a sikeres mozgalomépítéshez.

Békés Márton történész pár nappal ezelőtt mutatta be cikkében Popovics, illetve Gene Sharp hatását a hazai aktivistákra.

Most pedig az történt, hogy a legújabb mozgalmár nemzedék arca, Molnár noÁr Áron maga mondta el szóról szóra a 444-nek adott interjúban, hogy

valóban pontosan ezekből az iránymutatásokból, tankönyvekből veszik mozgalmaik és akcióik szervezését.

„Én iszonyú boldog lennék, ha úgy tudnánk működni, mint az Otpor. Ez Srda Popovicnak volt a mozgalma, ami Milosevic rémuralmát döntötte meg Szerbiában. Az a mozgalom és egy koncerttel indult, és ők is kábé egy szalvétára skiccelték föl a logójukká vált öklöt. Nálunk effektíve pont ugyanez történt, jelent is meg nálatok cikk erről, hogy Horgas Péterrel hogyan találtuk ki egy kávézóban a felkiáltójelet, a közös kiállás szimbólumát” – részletezte az interjúban noÁr.

Ott aztán egy nagyon tudatos építkezés történt, de kihagyták például Gene Sharp leírásait, amiben elmondja, hogyan néz ki egy mozgalom stratégiai felépítése. Szóval itt vannak a minták, csak ez tényleg van-e olyan anyagi forrásunk, amiből tovább tudunk lépni... – tette hozzá a színész-aktivista.

 

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Asztaaaaaaaaaa!
Most aztán lebuktak!

Mert a fidesz ad ki gender mesekönyvet, igaz? Az amerikaiak fingnak egyet és máris másoljátok! Csak, hogy haladónak tünjetek! Emlékszel még a BLM térdelésre, oda is a nyakatokat törtétek, hátha valamelyik ingyenélőt felkéri a CIA egy kis hazaárulásra, jó pénzért...
Az alt- right meg hagyja, hogy a demokraták összecsalják a választásokat, mint ti 20 éve. Szóval ikább ők tanulnak a fidesztől és nem fordítva.

A tény az, hogy Molnár már nem színész, azt a második helyre tette.
Első helyre, hogy propagandista, aktivista.
A színészet már nem izgatja, csak, ha balhé van benne.
Egyébként meg mindegy is, olyan visszataszító, tenyérbemászó lófeje van.

Mert a Párt emberei aztán nagyon önállóak...

"...lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker.."

(Kovács Péter XVI. kerületi polgármester)

Te nem érted. Mert neked ez az egész nem a politikáról szól.

Kétfélék vagytok. Az egyik csoport pénzért hülye, a másik önerőből. Az egyikőtök úgy csinál, mintha nem értené, a másik meg hisz az orbángyűlöletben.
Orbánnak az üzenetei átmennek, nektwk meg nincs semmilyen üzenetetek.

Nem mellesleg, ha az alt-right annyira jó lenne, hogy Orbánt hatalomra juttatta, akkor vajon saját magát miért nem tudja?

Te is önerőből vagy hülye, na!

A Noár a mozgalom neve. :D

Ha te nem érted, hogy mi az üzenet, az a te bajod.

Hülyeségekbe kapaszkodsz. Orbán éppen azt a jövőképet festi, amire a magyarok vágynak. Az ideológia nem harcos, de előre halad. ha 30 év távlatában nézed, akkor itt vidéken egyetlen kormányzat sem volt képes fejlődést mutatni Orbánékon kívül.

Ami az amerikaiaikat illeti. Nem az a fontos, hogy melyik ország szülöttje, hanem, hogy ki a főnök. Nálatok az amerikai helytartó. MZP - t festették fel az embereknek a ballib oldalon. Ilyen nyomorult, szánalmas amerikai jobboldali sztereotipiát voltatok képesek az embereknek adni, Orbán élhető jobboldaliságával szemben.

Csak a hülyéknek nem jött le, hogy mi a genderezés és a migránsozás. Az olyanoknak, mint te!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés