Bánom, hogy megszólaltam Majka-ügyben

2022. november 24. 20:12

Mérő Vera
Facebook
Tudhattam volna, hogy a személyének felszeretésével csupán muníciót adok azoknak, akik élvezettel pofáznak mindenről, a lényeget leszámítva.

„Bánom, hogy megszólaltam Majka-ügyben, mint a macska, aki kilencet. Na nem azért bánom, mert azóta az egyik banda a rapper munkásságának eleddig előttem ismeretlen részét kéri számon rajtam, a másik meg hivatkozási alapnak használ. Azért bánom, mert nem tettem hozzá a világon semmit a diskurzushoz, cserébe térdig gázolok abban a legalja posványban, amit a lekoszlott magyar politikai elit tart fenn, oldaltól függetlenül, évtizedek óta.

Egyszer, nem is olyan régen írtam egy olyat, hogy Orbán ≈ Gyurcsány, ezt most is tartom: egyikük sem azon dolgozik, hogy jobb legyen itt élni, hogy ez az ország jobban bánjon a kiszolgáltatottjaival, ami a mindenkori politikusok dolga volna és ami egy ország (politikai) kultúrájának a fokmérője. (Akadnak azért itt is ilyenek, ha nincs is nagyon hatásuk a dolgok kimenetelére. Magyarul: természetesen tisztelet a kivételnek.)

Mi volt itt, csak a közelmúltban?

Elszabotált előválasztás, aztán elszabotált összefogás, a másik, hatalmi oldalon pedig az emberi és polgári jogok olymértékű eltiprása, hogy hazáját gyengéd, olthatatlan és kétségbeesett módon szerető magyarként örülni vagyok kénytelen, hogy 573 európai parlamenti képviselőből 416 megszavazta az országnak járó források befagyasztását.

Igen, Majka olyasmit és úgy fogalmazott meg, hogy nagyon betalált, mert pontosan ez mardos engem is. Nem spekulálgattam, pontosan kiket nevezett meg és kiket nem és azokat miért nem, meg hol dolgozik, de ha ott, mióta, meg mit mondott, csinált az életútinterjúin túl, amelyekben igenis kedveltem, amit és ahogyan mondott. Azonban tudhattam volna és számolhattam volna azzal, hogy a dalának és a személyének felszeretésével csupán muníciót adok azoknak, akik élvezettel pofáznak mindenről, a lényeget leszámítva.

Az, a lényeg a mellékelt képen látható. Megpróbálták lekaparni, de nem sikerült.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés