Franciaországot tette felelőssé az Afrikából származó illegális migrációért az olasz miniszterelnök (videó)

2022. november 24. 21:29
Giorgia Meloni szerint a migrációs krízisre nem az afrikai migránsok Európába fogadása a megoldás, hanem Afrika felszabadítása azoknak az európaiaknak a befolyása alól, akik kihasználják őket.

Tovább gyűrűzik az Ocean Viking nevű migránshajó miatt kirobbant olasz-francia diplomáciai háború, amelyet az váltott ki, hogy Olaszország hetekig nem engedte kikötni partjainál a több mint kétszáz illegális migránst utaztató NGO-hajót, hanem Franciaország partjaihoz irányította őket – számolt be a Híradó.hu

Ezt követően

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egy televízióműsorban Franciaországot tette felelőssé az Afrikából származó illegális migrációért.

„Ez itt a CFA frank, amelyet Franciaország tizennégy afrikai állam számára bocsát ki fizetőeszközként, cserébe pedig elveszi azok erőforrásait” – mondta Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke egy televízióműsorban utalva ezzel a volt francia gyarmatországokban napjainkban használt bankjegyet.

Az olasz miniszterelnök leszögezte, hogy

a migrációs krízisre nem az afrikai migránsok Európába fogadása a megoldás,

hanem Afrika felszabadítása azoknak az európaiaknak a befolyása alól, akik kihasználják őket.  Hozzátette: „Lehetővé kell tenni Afrika számára, hogy a saját forrásaiból maga éljen”.

 

Olasz politikus: Giorgia Meloninak meg kellene győznie Orbán Viktort, hogy fogadja be a menekülteket

Barbara Floridia kiemelte, hogy Giorgia Meloni személyes és politikai kapcsolatokkal büszkélkedhet olyan vezetőkkel, mint Orbán. Barbara Floridia, az olasz szenátus tagja valamint az Öt Csillag Mozgalom politikusa leszögezte, hogy Giorgia Meloninak meg kéne győznie Orbán Viktort, hogy fogadja el a migránsok újraelosztásának a tervét.

Nyitókép: Mauro Ujetto / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én a kézilabda eb-t is hiányoltam.

Orbán kottájából játszik.

Kicsi a bors, de erős.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés