G. úr M-ben

2022. november 23. 6:08

Németh Péter
Népszava
Egykor sokkal többre tartottam Gulyás Gergelyt.

„Nos, Gulyás szerint az ilyen helyeken, amelyeket azért nem mer nem szabad világként tételezni, a jobboldal Orbán Viktort tekinti példaképének, mert hazánk a példája, a bizonyítéka GG szerint, hogy a konzervatív kísérlet sikeres lehet. (»Ezt kell elhallgatnia a liberális médiának, erről tilos írni« – állította.) Azt is mondta, hogy Magyarország iránytűvé vált, és szellemi energiát szolgáltat a konzervatív erők részére.

Bevallom: egykoron sokkal többre tartottam Gulyást, azt reméltem, hogy megkíméli magát a sikerpropaganda túlzásaitól, képes lesz mértéket és értéket tartani. Ez utóbbit azért írtam ide, mert egy pillanatig sem állítanám, hogy  a miniszter ne rendelkezne felelős értékrendszerrel, biztos vagyok benne, hogy rendelkezik, de a funkciója ma már más mondatok, más gondolatok hangsúlyozását teszi számára kötelezővé. Az orbáni rendszerben, aki meg akarja tartani pozícióját, nem lóghat ki a sorból, muszáj arról beszélnie, amit megkövetelnek tőle. Arról például, hogy itt nálunk minden rendben van, példa nélküli kísérleten keresztül bizonyítottuk be a világnak, hogy sikert-sikerre halmozunk.

Kizártnak tartom, hogy ezt Gulyás ne tudná, kizártnak tartom, hogy ne látná: a magyar gazdaság nagy bajban van, a rezsim mindent elrontott, ami lehetett, voltaképpen az egyetlen siker, amire viszont nem lehet büszke: maga alá gyűrte a nyilvánosságot.

És ez volna a magyar konzervativizmus. Azt elhiszem, hogy akadnak bőven, akiknek ez például szolgál. Ők azonban nem demokráciában gondolkodnak. Mint ahogy Orbán sem, és sajnos immár GG sem.”

Nyitókép: YouTube-képernyőkivágás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Németh függetlenobjektiv propagandista .

NÉMETH PÉTER
Népszava, azt hazudja, hogy "a magyar gazdaság nagy bajban van, a rezsim mindent elrontott, ami lehetett..."
Arról hallgat, hogy Magyarország 93000 négyzetkilométeres területén nem állnak rendelkezésre azok az erőforrások, melyek egy modern gazdaság működtetéséhez szükségesek.
Magyarországon a világon az egyik legmagasabb az import GDP-hez viszonyított aránya, ez 2021-ben 81 százalék volt.
Egészen megdöbbentő forintosítani a földgáz, kőolaj és áram importjának költségeit. A 2021-ben 2,5 ezer milliárdos költség idén már borítékolhatóan 8 ezer milliárd fölé szökik.
Míg más országok az EU-ban már évek óta hozzáfértek ezekhez a fontos pénzügyi segítségekhez Magyarország és Lengyelország nem!
Német Péter és elbarátai azért küzdenek, hogy Magyarország ne jusson hozzá a fontos pénzügyi segítségekhez, amit mások az EU-ban már régen megkaptak.

Vajon arról hol és mikor írt, hogy Gulyást tartja valamire?
Hazudunk reggel, hazudunk este, hazudunk éjjel, mert van, ami nem változik, ugye, Németh úr?

És kit érdekel, hogy te kit és mit tartasz "többre"?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés