Orbán „veszélyes imperialista” a német ARD szerkesztője szerint

2022. november 23. 12:50
„Mikor fogja fel végre az EU, hogy micsoda veszélyes imperialista van a saját sorai között?” – tette fel a kérdést Georg Restle.

„Orbán Viktor és az ő nagy-magyarországos álma egy szurkolói sálon. Mikor fogja fel végre az EU, hogy micsoda veszélyes imperialista van a saját sorai között?” – írja a Twitteren Georg Restle, a német adófizetői pénzekből fenntartott ARD Monitor szerkesztőségének vezetője.

A szomszédos országokat és Európa baloldali, liberális politikusai sorra felháborodtak azon, hogy Orbán Viktor egy magyar futballszurkolói sálat viselt, amin Nagy-Magyarország körvonalai is láthatók.

 

„Értesítik" a magyarokat, hogy száz éve megszűnt a királyságuk - az osztrákok is reagáltak Orbán Nagy-Magyarország sáljára

A Politico beszámol arról: viccesnek szánt közleményt adott ki az osztrák külügyminisztérium Orbán Viktor Nagy-Magyarország mintázatú sálja kapcsán. A bécsi külügy szóvivője azt közölte: „A történelmi térképekre való gyors pillantással bizonyítást nyertek az eredeti sejtések, miszerint Transzlajtánia (a Magyar Királyság) megszűnt létezni úgy száz évvel ezelőtt.

Orbán Viktor közösségi oldalán reagált a sálügyben: azt írta a kormányfő, a sál annyit jelentett, hogy a magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek. 

A foci nem politika”

– írta a miniszterelnök.

Daniel Freundot kiakasztja Nagy-Magyarország, a szomszédokat azért kevésbé

Orbán Viktor tegnap Nagy-Magyarországot ábrázoló szurkolói sálat öltve fogadta a válogatottságtól búcsúzó Dzsudzsák Balázst, az internet pedig a várakozásoknak megfelelően felrobbant. Daniel Freund EP-képviselő, Magyarország német zöld megszállottja azonnal üzent Twitteren, felhívva a figyelmet arra, „milyen megnyugtató ez Magyarország szomszédjai számára", mintha Orbán sálja bármilyen agresszióra utalt volna Trianonban magyar földet szerző szomszédainkkal szemben, akik egyébként szinte mind NATO-tagok.

Fotó: Mandiner archív

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megérteném, ha nacionalistának neveznék, patrióta helyett, de imperialistának?
Milyen birodalommal bír mégis Orbán? Milyen birodalmunk van nekünk?
Vagy nem értik azt sem, amit lefirkálnak, akkora lázban égnek?
Ne adják oda Magyarországnak a pénzt, ne adják oda Magyarországnak a pénzt, mantrázzák - hogy ők tehessék rá a mancsukat. Az uniósok és a sorosok.

Bizony meg. Elöl, hátul.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés