Ellentámadásba kezdtek az oroszok Herszonnál

2022. november 23. 14:46
A külvárosban lévő ukrán állásokat támadják.

Szergej Moroz, herszoni hivatalnok tájékoztatása szerint az orosz hadsereg szerdán megtámadta a városban állomásozó ukrán egységek állásait. Úgy fogalmazott, hogy a szerdai offenzíva során a polgári infrastruktúrát és a katonai célpontokat is támadás érte. 

A városban több helyen is robbanásokat lehetett hallani. Szerdán országszerte légiriadót hirdettek, a belügyminisztérium egyik munkatársa arra kérte az embereket, hogy húzódjanak a menedékhelyekre, ugyanis Oroszország újra nagyszabású rakétatámadást indított.

Videóban mutatta meg Kadirov, hogyan „darálják" az ellenséget Herszonban

„Bemutatok önöknek néhány friss felvételt a Herszon térségéből" - írta egyik szerdai Telegram-bejegyzésében Ramzan Kadirov. A csecsen hadvezér videójához megosztott bejegyzésében többek között arról írt: a meggondolatlan akciók következtében" ellenségeik „súlyos veszteségeket" szenvedtek, miközben embereik „a lehető leggyorsabban és veszteségek nélkül számolták fel a fenyegetést", ezzel is bizonyítva az északi ezred harcosainak magasszintű szakmai felkészültségét.

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában.

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

Nyitókép: Nina Lyashonok / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ukránok 56-ban ugyanúgy benne voltak szegények. Nem tűnt fel, hogy 30 év alatt egy kurva bocsánatkérésig sem jutottak el?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés