Képzeljük el, amint Bibi kibandukol egy izraeli focimeccsre, nyaka körül a Nagy-Izraelt megjelenítő sállal

2022. november 23. 17:20

Gábor György
Facebook
Pedig a foci amarra sem politika.

„Az Örökkévaló Ábrámmal (Ábrahámmal) szövetséget kötött, és ezt mondta: »A te utódaidnak adom ezt a földet Egyiptom folyójától a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, a kénieket, kenizzieket és kadmóniakat, a hettitákat, perizzieket és refáiakat, az emóriakat és kánaániakat, a girgásiakat és jebúsziakat« (1Mózes 15,18).

Miután Egyiptom folyója alatt a Nílus értendő, az ígéret a mai Izrael mellett vonatkozik a mai Egyiptom keleti területének egy részére, Jordániára, Szaúd-Arábia egy részére, Kuvaitra, Szíriára, Libanonra, Irak egy részére, s még a mai Törökországból is egy kis szeletkére.

És akkor most képzeljük el, amint Bibi Jeruzsálemben kibandukol egy izraeli focimeccsre, nyaka körül a Nagy-Izrael rajzolatát megjelenítő sállal.

Na ugye!

Pedig a foci amarra sem politika…”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van egy oltári logikai bukfenc az analógiában: a zsidók kaptak egy országot, a magyaroktól meg elvettek egyet.

Ez a Gábor György olyasféle pszeudo tudással (""ősbölcsesség""-gel) bíró figura (a Benjamin-focisál hasonlatával) amilyen egykor (2005. tájékán) Komorocy MTA asszirologus professzor volt.

K. annak idején 2005 tájékán valami diskurzusban oda akart fricskázni a korabeli "szélsőség"-nek ,jobbiknak illetve magyarkodóknak: Azt mondta
-nekik- hogy tudjátok meg tudatlanok hogy Árpád fejedelem is valószínűsíthetőleg zsidó volt! ( Sic! Így vicceskedett a bolondja! )

Szerintem K. MTA "professzor" ott abban tévedett, hiszen ha szóba hozza szóba jöhet: ama évszázadokban egy a zsidó vallásra (több száz rigorozus vallási szabályra is) konvertáló Kazár Államból inkább elváló-kiváló szakadárok voltak a hétu "magar" törzshöz elvándorlásukban csatlakozó három kazár törzs népesség-elemei (és fejedelmünk Árpád)!

Bizony hallgat akkor és sokszor.

(Ha hallgat akkor bölcs marad.
Jól jár vele "bölcs" imázsát tekintve így. Látom én ezt cinikusan Gábor György "bölcs rabbi" személyéből.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés